- Med bakgrunn i motivet på banneret er saken etterforsket som hatkriminalitet, sier politiadvokat Marianne Aune.

Sian-leder etterforskes for hatkriminalitet etter å ha innrømt å ha hengt opp jihad-banner på Haugenstua

Politiet henla først anmeldelsen av jihad-banner på Islam Nets lokaler på Haugenstua i vår. Men etter Sian-leder Lars Thorsens innrømmelse av å ha hengt opp teksten «Oslo jihadsenter» blir etterforskningen nå gjenopptatt.

Publisert

Banneret på Islam Nets bygning på Haugenstua ble oppdaget og anmeldt i vår, men politiet henla saken i oktober.

Nå gjenopptar politiet etterforskningen etter at Sian-lederen i et intervju med Vårt Land innrømmer at han var med på å henge opp banneret, skriver avisen.

- Etterforskes som hatkriminalitet

– Ja, det var oss. Jeg husker ikke hvor mange vi var, vi var to eller tre personer fra Sian. Jeg var med. Vi gjorde det tidlig på morgenen, jeg tror det var søndag 2. mai, sier Sian-leder Lars Thorsen.

Banneret Sian-leder Lars Thorsen innrømmer å ha hengt opp på Islam Nets lokaler på Haugenstua i mai i år.

Allerede i vår langt på vei innrømte Thorsen at det var han som sto bak. Også det i et intervju med Vårt Land. Den islamfiendtlige organisasjonen la også ut en nettsak på sin egen hjemmeside om banneret.

Thorsen mener banneret er en politisk ytring og at Sian ikke har gjort noe ulovlig. Politiadvokat Marianne Aune er uenig og sier banneret kan bli klassifisert som hatkrim.

– Rent objektivt er det snakk om skadeverk. Med bakgrunn i motivet på banneret er saken etterforsket som hatkriminalitet, som er høyt prioritert av politiet, sier hun til avisen.

Powered by Labrador CMS