Her flagges det palestinske flagget ved siden av det norske, på Rådhuset.

Her vaier det palestinske flagget – på Rådhuset

Rødt foreslo en årlig flaggdag med palestinske flagg fra Oslo rådhus, men fikk ikke flertall. Derimot vedtok bystyret å flagge i dag, på dagen 75 år siden Palestina ble delt i to.

Publisert

Forslagen om flaggdagen kom fra Rødt- representantene Siavash Mobasheri og Ylva Holm Torsteinson. Det er 75 år siden FN gikk inn for oppdelingen av Palestina.

– Menneskerettighetsaktivister over hele verden markerer motstand mot den uholdbare situasjonen som palestinerne står i, sa Rødts representant Ylva Holm Torsteinson under debatten.

En rekke palestinske støttespillere var med å henge opp flagget i morges.

75 år siden

Den internasjonale dagen for solidaritet med det palestinske folket markeres av FN den 29. november hvert år. Dagen er til for å rette oppmerksomhet mot manglende rettigheter for det palestinske folk og det faktum at spørsmålet om Palestina fremdeles er uløst.

I 1977 vedtok FNs generalforsamling å markere 29. november som en internasjonal solidaritetsdag for det palestinske folk. Datoen 29. november er dagen Generalforsamlingen i 1947 foreslo delingen av det historiske Palestina-området i to stater, en jødisk og en arabisk stat.

Powered by Labrador CMS