Bønder fra hele landet har slått opp telt utenfor Stortinget for å demonstrere før det skal stemmes over den omstridte inntektsberegningen for landbruket.

Her telter de midt i sentrum

Onsdag kveld har bønder fra hele landet samlet seg utenfor Stortinget før det skal stemmes over den omstridte inntektsberegningen for landbruket. Flere av dem planlegger å overnatte.

Publisert

Allerede onsdag morgen begynte demonstrerende bønder å samle seg utenfor Stortinget. Onsdag kveld har flere strømmet til. 

Bøndene har inntatt byen med traktor, henger og tydelig budskap til landets politikere.

Et knippe telt er slått opp på Eidsvolls plass. Ifølge NRK planlegger enkelte å sove utenfor Stortinget natt til torsdag.

Mange bønder er uenige i tallene som danner grunnlaget for årets bondeoppgjør. 

Torsdag skal Stortinget stemme over den nye inntektsberegningen, som innebærer at bøndene skal jobbe 145 timer mer enn andre i året.

Tallene som Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Høyre har blitt enige om, innebærer 1845 arbeidstimer for bøndene, sett mot 1700 timer for en lønnsmottaker. 

Norsk bonde- og småbrukerlag har varslet at de ikke kommer til å akseptere noe over 1700 timer.

Bønder samlet rundt bålet på Eidsvolls plass.

Bøndene selv mener beregningen vil ta fra dem muligheten til å tjene mer enn de gjør i dag.

Enkelte har planer om å tilbringe natten i telt utenfor Stortinget.

Etter kraftig kritikk, har statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) åpnet opp for å justere timetallet, men resten av landbrukspakken vil han ikke endre.

Bøndene demonstrerer før det skal stemmes over den omstridte inntektsberegningen for landbruket.

– Nå er det diskusjoner mellom partiene på Stortinget for å lande hele pakken. Dette med timetallet er til diskusjon, og vi er åpne for å diskutere det. Vi mener forslaget vi la fram er godt, men når du er i mindretallsregjering må man alltid søke etter flertall med andre partier, sier Støre til NRK.

Bønder, bål, traktorer og telt foran Stortinget onsdag kveld.
Powered by Labrador CMS