Bygget Domus Juridica ved Universitetet i Oslo er tirsdag stengt på grunn av hærverk.

Mann siktet etter hærverk i UiO-bygg

Bygningen til Det juridiske fakultet må holde stengt grunnet hærverk. En mann er siktet etter hendelsen.

Publisert

Hærverket skjedde inne på Domus Juridica, som er den største bygningen til Det juridiske fakultet ved Universitetet i Oslo.

– Politiet fikk sent mandag kveld melding om at en person skulle ha ramponert inne på juridisk fakultet ved UiO. Politiet rykket ut til stedet og påtraff en person på utsiden av fakultet, uttaler politiadvokat Helge Hammerslund Skåland i Oslo politidistrikt i en pressemelding like etter klokken 11.30. 

Hærverk på Universitetet i Oslo
En mengde gjenstander er kastet ned i kantineområdet fra høyereliggende etasjer i atriet.

– Han ble pågrepet av politiet på stedet og har status som siktet. Siktede ble tatt med til legevakten for vurdering av helsetilstanden. På bakgrunn av vurderingen der, er han nå ivaretatt av helse, utdyper han.

– Vi har ikke fullstendig oversikt over skadeomfanget per nå. Det fremstår likevel som at det har et stort omfang, og saken er av samme grunn kodet som et grovt skadeverk, legger politiadvokaten til.

 Oppdaget av vekter

– Det er kun materielle skader, ingen personskader. Hendelsen ble oppdaget av en vekter, og gjerningsmannen ble tatt hånd om av politiet, sier informasjonsansvarlig ved Juridisk fakultet, Steinar Hafto Myhre, til Rett24.

– Vi har ingen grunn til å tro at vedkommende har noen tilknytning til fakultetet. Han har tatt seg inn etter stengetid, og det fremstår for oss som tilfeldig at akkurat dette bygget er utsatt for dette, fortsetter Hafto Myhre til nettstedet. 

Han opplyser om at bygget mest sannsynlig vil holdes stengt til i morgen:

– Vi må rydde og sikre, det er et godt stykke arbeid som må gjøres, så det blir ingen undervisning i bygget i dag. Vi regner med å åpne igjen i morgen.

Bygget åpnes mest sannsynlig opp igjen onsdag.

Gjenstander kastet ned fra høyere etasjer

«Det er utført et omfattende hærverk på møbler, IT-utstyr og kunst i studentarealer i tilknytning til det åpne atriet i bygget. Det er kun materielle skader, ingen personer er skadet», skriver Det juridiske fakultetet selv i en pressemelding.

Det skal være en del kunst som har hengt fra taket som er ødelagt. Det skal også være knuste bord og stoler, og en del glass på bakken, ut ifra det en tipser forteller NRK.

En student VG har vært i kontakt med forteller at den største raseringen har skjedd i kantina. 

«Studenter får informasjon om endringer i undervisningen i Canvas, og informasjon om når bygget er åpen igjen på jus.uio.no», skriver fakultetet på sine hjemmesider

TIPS OSS:

Har du tips, bilder eller video?

Kontakt oss på tips@vartoslo.no.

Bidrag som brukes belønnes med Flax-lodd.

Powered by Labrador CMS