Oslo 20230701. To menn er funnet døde i en blokk på Sandaker i Oslo. Spor på stedet tilsier at de er drept, ifølge politietFoto: Frederik Ringnes / NTB
– Politiet er tidlig i etterforskningen, det er for tidlig å si noe om motiv eller foranledning for hendelsen, opplyser politiet.

50-åring siktet for dobbeltdrap på Sandaker. - Han er kjent av politiet fra før

— Dette er en meget alvorlig sak, sier politiinspektør Grete Lien Metlid om det politiet tror er et dobbeltdrap på Sandaker natt til lørdag. En mann (50) er siktet for drapene og han er en kjenning av politiet.

Publisert

– Etterforskningen har pågått for fullt siden politiet ble varslet om hendelsen i natt, sier Grete Lien Metlid i en pressemelding. 

– Det er tatt flere vitneavhør, rundspørring og gjennomført kriminaltekniske undersøkelser. Politiet etterforsker saken som en drapssak, legger politiinspektøren til.

– For tidlig å si noe om motiv

Metlid opplyser at den siktede er en mann i 50-årene, bosatt i Oslo, og at vedkommende er kjent for politiet fra før. 

De to avdøde mennene er i henholdsvis 60- og 70-årene, og begge var bosatt i Oslo.

– Politiet er tidlig i etterforskningen, det er for tidlig å si noe om motiv eller foranledning for hendelsen, sier Metlid.

Oslo 20230701. To menn er funnet døde i en blokk på Sandaker i Oslo. Spor på stedet tilsier at de er drept, ifølge politietFoto: Frederik Ringnes / NTB
Politiet går nå ut og ber om tips og hjelp fra publikum. Se lenke til politiets tipssentral nederst i artikkelen.

Den siktede mannen er ennå ikke avhørt, men politiet skal forsøke å gjennomføre et avhør i løpet av lørdag. 

Ønsker kontakt med vitner

Mannen har fått oppnevnt advokat Kaja de Vibe Malling som sin forsvarer. Det er foreløpig ikke oppnevnt bistandsadvokat i saken.

Den siktede mannen skal framstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett søndag, opplyser politiadvokat Ida Fengsrud.

– Dette er en meget alvorlig sak. Dersom det er vitner som per nå ikke har snakket med politiet, bes de om å ta kontakt så fort som mulig, sier Metlid.

Metlid opplyser at politiet ikke ser drapssaken i sammenheng med feiringen av Oslo Pride og arrangementene i Oslo denne helgen.

Dersom du vet noe politiet bør vite om, har bilder eller video, kan du gå inn på politiets tipsportal ved å klikke HER.

Powered by Labrador CMS