Statsministeren under et besøk på Manglerudhjemmet i 2015. Nå går de ansatte opp i lønn.

Ansatte på Manglerudhjemmet får opptil 40.000 mer i lønn: – Våget nesten ikke å tro på det

Oslo kommune tar over Manglerudhjemmet. De ansatte har fått nye uniformer og saftige lønnshopp.

Publisert

Driften av Manglerudhjemmet ble i 2013 overdratt til selskapet Unicare, som i 2019 solgte sine sykehjemsavtaler til Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg. De har driftet Manglerudhjemmet siden 1. januar i år.

Under fjorårets valgkamp lovet de rødgrønne i Oslo at alle hovedstadens sykehjem som var i privat drift, skulle tilbake til kommunen. Det skapte store forventninger hos de ansatte på Manglerudhjemmet. Men de var redde for å juble for tidlig, ifølge FriFagbevegelse.

– Vi har nesten ikke våget å tro på at dette skulle skje, sier Patrick Sontchou, tillitsvalgt for Fagforbundet på Manglerudhjemmet til FriFagbevegelse.

Får pensjonshopp også

Samtlige gleder seg over at de fra og med i dag får høyere lønn og bedre pensjon. Hvor mye det gir utslag på den enkeltes lønnsslipp varierer, men ifølge tillitsvalgte Patrick Sontchou ligger lønnsøkningen for de som er ansatt etter 2013 (og altså begynte med Unicare som arbeidsgiver) et sted mellom 25.000 og 40.000 kroner i året.

Den største gevinsten ligger imidlertid i pensjonsordningen, noe som de eldste medarbeiderne med lengst ansiennitet vil være de første til å få fordel av.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever.

Powered by Labrador CMS