Yilport sin terminal i Oslo. På bildet ligger tre skip inne i havn og fire kraner er i sving for losse. Foto: Espen Braata
Yilport sin terminal i Oslo. På bildet ligger tre skip inne i havn og fire kraner er i sving for losse. Foto: Espen Braata

Havna på Sjursøya sikret Oslo nødvendige varer gjennom pandemien. Nå utvider de i tide til «julerushet»

Norges største containerterminal er utvidet til å håndtere flere containere. Nytt stableområde for containere og administrasjonsbygg åpnes 22. november.

Publisert

Containerterminalen Yilport har hatt en svært god utvikling. Siden 2016 har trafikken økt med nærmere 40 prosent. Over 25 000 trailere fra Europa er erstattet av containere som kommer sjøveien til Oslo.

— Havna var viktig under pandemien

Containerterminalen ble nylig rangert blant verdens mest effektive i en analyse utført av analyseselskapet IHS Markit for Verdensbanken. Terminalen har vært åpen gjennom hele pandemiperioden og bidratt til å skaffe befolkningen og næringslivet varene de trenger, skriver Oslo kommune i en pressemelding. 


Containerhavnenes effektivitet er viktig i dagens situasjon med mye forsinkelser og usikkerheter i det oversjøiske containermarkedet. En bynær og effektiv containerterminal har også vært viktig under pandemien.

Evensen klipper snor

Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen klipper snoren mandag klokka 11, og skal markere begivenheten sammen med Havnestyrets leder Marthe Scharning Lund og havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

Powered by Labrador CMS