Vålerenga-damene kunne juble over fortsatt tabelltopp etter å ha spilt uavgjort hjemme mot serietoer Brann søndag ettermiddag.

Toppkampen mellom Vålerenga og Brann ble et eneste stort gjesp. Poengdelingen sørger likevel for tabelltopp

Vålerenga-damene beholder tabelltoppen etter å ha spilt uavgjort mot serietoer Brann i et skuffende toppoppgjør. — Vi er en tittelutfordrer, sier hovedtrener Nils Lexerød.

Publisert

Vålerenga og Brann er på "gode dager" verken særlig til venner på eller utenfor fotballbanen. Etter den siste ukas bråk om flytting av junis kvinnekamp fra Stemmemyren til Brann stadion, har frontene om mulig blitt enda steilere.

Toppoppgjøret på Intility arena søndag ble ingen stor forestilling, og landets to beste kvinnelag delte til slutt poengene etter å ha spilt 1-1.

Toppkamp på krypegir

— Vi er ikke helt fornøyd med å gi fra oss seieren i denne kampen, men jeg synes likevel resultatet viser at vi virkelig er et lag i utvikling, sier hovedtrener Nils Lexerød til VårtOslo etter kampslutt.

Det som var møtet mellom serieleder og andreplassen i kvinnenes eliteserie, ble på ingen måte noen stor fotballkamp. Bortsett fra målene noterte ingen kvallifiserte målsjanser til noen av lagene.

Nyinnkjøpte Malin Sunde har mye av æren for at Vålerenga hittil i sesongen bare har sluppet inn to baklengsmål.

— Toppkamper som denne blir ofte sånn. Vi kjenner hverandre veldig godt, og da blir det ofte til at det ene laget tar ut den andre, og omvendt, mener Lexerød.

Det var hans disipler som etter en søvndyssende åpning på kampen kunne ta ledelsen ved Janni Thomsen, etter 13 minutters spill.

Etter det hadde hjemmelaget god kontroll på kampen, men en tabbe av Vålerenga-keeper Guro Pettersen, med kvarteret igjen på kampuret, ga poengdeling.

— Skal slåss om seriegullet

Etter å ha fordøyd den umiddelbare skuffelsen over å ha tapt to poeng på hjemmebane, er Vålerenga-treneren offensiv i tankegangen.

— Det vi viser i dag er at vi har blitt et mye bedre lag ene hva vi var da vi møtte Brann i treningskamp for to måneder siden. Det viser at vi har gjort et godt arbeid hittil i sesongen, og det er noe vi skal fortsette med, sier Lexerød.

— Vi er kandidater til å ta seriegullet, sier Vålerenga-trener Nils Lexerød etter åtte seriekamper uten tap.

Når det gjelder utfallet av seriespillet, er han optimist på at Vålerenga i år skal være med å slåss helt inn.

— Klarer vi å spille som det vi har gjort hittil i sesongen i de resterende kampene, er jeg ikke i tvil om at vi kommer til å kjempe om seriegullet, smiler han.

Nå tar kvinneserien en landslagspause over to uker, før Vålerenga møter Arna Bjørnar hjemme søndag 22. mai. Den pausen finner sted med de kongeblå på tabelltopp.

Kampfakta

Vålerenga - Brann = 1 - 1 (1 - 0)

Intility arena

1201 tilskuere

Gule kort: Rakel Engesvik (Brann)

1-0 Janni Thomsen (13) 1-1 Rakel Engesvik (74)

Vålerenga (3-5-2): Guro Pettersen - Stine Ballisager Pedersen, Malin Sunde, Ingibjörg Sigurdardottir - Janni Thomsen, Rike Nygard, Dejana Stefanovic, Thea Bjelde, Olaug Tvedten (Stine Brekken i 16min) - Elise Thorsnes, Agnete Nielsen (Runa Lillegård i 12min)

Brann (4-5-1): Aurora Mikalsen - Cecilie Kvamme, Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Marthine Østenstad - Marit Bratberg Lund (Therese Sessy Aasland i 18min), Rakel Engesvik, Lisa Naalsund, Nora Eide Lie, Elisabeth Terland - Svava Ros Gudmundsdottir (Ingrid Ryland i 45min)

Vålerengas beste spiller - Rikke Nygard

Powered by Labrador CMS