Trondheim 20230506. Vålerengas Mohamed Ofkir feirer sin 1-0 scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Vålerenga på Lerkendal stadion.Foto: Ole Martin Wold / NTB
Vålerengas Mohamed Ofkir får varm omfavnelse av lagkamerat henrik Bjørdal etter 1-0 scoringen mot Rosenborg.

Vålerenga hjem fra Lerkendal med tre viktige poeng - krise i RBK

Vålerengas Seedy Jatta ordnet både mål og straffespark da oslolaget slo Rosenborg 3-1 på Lerkendal. Og VIF tok med det med seg tre viktige poeng hjem til hovedstaden.

Kjetil Rekdals menn har fortsatt ikke vunnet siden sesongåpningen. Vålerenga brøt på sin side en stygg rekke på tre strake tap med lørdagens seier.

Mohamed Ofkir sendte gjestene i føringen mot slutten av det som var en avventende og sjansefattig førsteomgang.

Seedy Jatta gull verdt for Vålerenga

Etter hvilen åpnet kampen seg mer opp. Bare to minutter inn i omgangen prikket Morten Bjørlo inn et frispark og endte rekken på fem strake omganger uten Rosenborg-scoring.

Rosenborg-krisen ble likevel bare avblåst for et kort øyeblikk, ettersom Seedy Jatta sendte Vålerenga tilbake i føringen to minutter senere.

Samme mann skaffet straffespark 20 minutter før full tid. Den satte Henrik Bjørdal sikkert i mål, og Vålerenga hadde dermed de tre poengene langt nede i lomma.

Trondheim 20230506. Rosenborgs trener Kjetil Rekdal før eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Vålerenga på Lerkendal stadion.Foto: Ole Martin Wold / NTB
RBK-trener Kjetil Rekdals lag er langt unna den formen et kresent trønderpublikum krever hjemme på Lerkendal.

— Det er veldig viktig med seier. Vi klatrer på tabellen. Forhåpentligvis kommer vi opp på topp fire, sa Jatta til TV 2 etter kampen.

Seieren var Vålerengas første på Lerkendal på 18 år i serien.

— Vi er veldig langt unna, sa RBK-trener Kjetil Rekdal til TV 2 etter kampen.

Mange dueller

— Akkurat nå er det synd på gutta. Vi prøver, men vi får det ikke til, og da blir det krampaktig, la Rekdal til.

Kampen bød på mange dueller og frispark, og begge Vålerengas backer måtte ut med skade i førsteomgangen.

Leonard Zuta forlot banen etter 17 minutters spill, mens Vegar Eggen Hedenstad fikk seg en ordentlig trøkk i skulderen og måtte bæres av banen like før pause.

To minutter før pause var Ofkir på rett sted til rett tid da han satte inn 1-0.

Vålerenga trykket på framover og etter slurvete forsvarsspill greide Henrik Bjørdal å svinge inn et innlegg.

Like utenfor femmeteren snek Mohamed Ofkir seg fram og satte inn kampens første på volley.

Bjørdal sikker fra 11-metersmerket

To minutter etter hvilen traff Bjørlo klokkerent på frispark fra 20 meter. Ballen duppet perfekt over muren og forbi Magnus Sjøeng i Vålerenga-buret.

Trondheim 20230506. Vålerengas trener Dag Eilev Fagermo under eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Vålerenga på Lerkendal stadion.Foto: Ole Martin Wold / NTB
Krise i Vålerenga foreløpig avblåst? VIF-trener Dag-Eilev Fagermo får i hvert fall en liten pustepause etter tre viktige bortepoeng på Lerkendal.

Minuttet senere sendte Stefan Strandberg ballen inn mot Fredrik Oldrup Jensen som headet ballen videre til Jatta. Jatta viste seg overlegen i boksen og stanget inn ledermålet.

Rekdal byttet av hele fire mann etter timen spilt, men det fikk liten innvirkning da André Hansen felte Jatta og lagde straffespark 20 minutter før full tid.

Den satte som nevnt Henrik Bjørdal sikkert i mål, og Vålerenga hadde dermed de tre poengene langt nede i lomma.

— Det er kontakt innenfor boksen. Da tenker jeg bare at jeg må falle, sa Seedy Jatta etter kampen.