Johan Eriksson
Nysigneringen Johan Eriksson jubler for sitt første mål i Vålerenga-drakt og seier i sesongpremieren mot Frisk.

NHL-speidere på tribunen og premierenerver på banen, men viktig startseier for Vålerenga

Etter en litt trå start på kampen våknet Vålerenga og slo Frisk Asker komfortabelt i hockeyens seriepremiere fredag kveld. – Vi skal kjempe i toppen, sier kaptein Martin Røymark.

Etter en sur tredjeplass og exit i semifinaleserien i fjor er Vålerenga hockey på revansjetokt denne sesongen. Blant bookmakerne er gutta fra Sotahjørnet, akkurat som i fjor, spådd en tredjeplass i seriespillet.

Serieåpningen hjemme mot Frisk Asker fredag kveld ble på ingen måte noen stor hockeykamp, men de kongeblå gikk til slutt av isen med en 4-1-seier.

– Jeg er fornøyd med resultatet, men spillemessig har vi mye å gå på, sier hovedtrener Fredrik Andersson til VårtOslo etter kampen.

– Premierenerver

Den svenske sjefen på Jordal mener de to første periodene var alt annet enn gode fra de kongeblås side, men han ser også positivt på at spillet bedret seg betraktelig i den siste perioden.

– Det var nok litt premierenerver ute og gikk blant gutta, og pasningsspillet slet vi lenge med. Det er likevel deilig å starte med tre poeng i en kamp som dette, mener Andersson.

Vålerenga hockey jubler.
Vålerenga-spillerne kunne til slutt juble for seier over Frisk fredag kveld.

Også kaptein Martin Røymark var veldig fornøyd med poengene de kongeblå kunne innkassere. Men spillet ellers skrøt han ikke akkurat av.

– Dette var ikke noen veldig god forestilling fra vår side.

Mister Solberg til NHL i sommer

Den store snakkisen eter kampen var helt klart tilstedeværelsen av NHL-speidere på tribunen under fredagens kamp.

Vålerenga-back Stian Solberg forsvinner etter alle solemerker til NHL-spill i sommer.

Speiderne var på Jordal for å se Vålerengas 17-årige backtalent Stian Solberg, og etter kampen bekrefter hovedtrener Andersson at Solberg høyst sansynligvis forsvinner til NHL i sommer.

– Stian er et fantastisk talent som virkelig har utvikla seg det siste året, og jeg er ikke i tvil om han har alt som skal til for å lykkes i verdens beste hockeyliga, sier Andersson.

Jevn kamp lenge

Med en første periode som endte med ett mål til hvert av lagene, der spesielt Vålerenga slet med pasningskvaliteten, var starten på den andre perioden en opptur for hjemmelaget.

Godt hjulpet av to raske utvisninger til Frisk, fikk de kongeblå et lite overtak ute på isflata, men noen tidlig scoring måtte østkantgutta se langt etter.

Tobias Breivold
Vålerenga-målvakt Tobias Breivold hadde en relativt rolig dag på jobb fredag kveld.

Spillet var heller ikke av ypperste klasse fra noen av lagene i resten av perioden, men med tre minutter igjen skulle hjemmelaget ta ledelsen ved kaptein Martin Røymark

Det var etter spill og sjanser ikke helt ufortjent, og dermed kunne Fredrik Anderssons gutter gå til den siste hvilen med en knapp ledelse.

Vålerenga dro i fra

Etter å ha vært det nest beste laget i midtperioden startet gjestene fra Asker den siste perioden friskest, men det ville seg ikke helt offensivt.

Da ble det i stedet hjemmelaget og veteranen Mattis Olimb som, tre minutter inn i den siste perioden, kunne sende VIF opp i en tomåls-ledelse.

Og nå hadde gutta fra Jordal fått vann på mølla når det gjaldt det å få gummiskiva i buret.

Thomas Olsen i mulig offside
Thomas Olsen ser pucken fra lagkamerat Mattis Olimb snike seg inn til 4-1-ledelse.

Etter vel ti minutter trengte hjemmelaget bare fem sekunder i overtall før Mika Partanen Kunne sende Vålerenga opp i en 4-1-ledelse.

Gjestene hadde lite å komme med i de siste 20 minuttene, og når Tobias Breivold i tillegg redder et straffeslag fra tidligere Vålerenga-legende Tobias Lindström, med åtte minutter igjen av perioden, ble det vanskelig for gjestene fra Asker å komme tilbake i kampen.

Dermed ble serieåpninga til slutt en helt grei forestilling fra hjemmelaget.

Kampfakta

Vålerenga - Frisk= 4-1 (1-1,1-0,2-0)

• Jordal Amfi
  • 5147 tilskuere
  • Hoveddommere: Roy Stian Hansen / Marcus Vardeberg Wannerstedt
  • 1.per: 0-1 (06.36) Anton Holm (Emil Wasenden / Emil Frøshaug) 1-1 (17.05) Johan Eriksson (Mark Auk / Martin Røymark)
  • 2.per:  2-1 (36.49) Røymark (Eriksson / Christopher Bengtsson)
  • 3.per: 3-1 (43.13) Mattis Olimb (Thomas Olsen / Daniel Rokseth) 4-1 (50.22) Mika Partanen ( Auk / Olimb)
  • Utvisninger: VIF: 4x2min. Asker: 8x2 min, 1x5min og 1x20 min

Vålerengas beste spiller:  Johan Eriksson