Hovedtrener Fredrik Andersson og Vålerenga har fått nok å tenke på etter to tap i serieåpningen.

Straffedrama på Jordal da Vålerenga møtte Stjernen. Nykomlingen Mark Auk viste klasse

Seriestarten i ishockey har blitt alt annet for Vålerenga enn hva fansen hadde håpet på. — Vi må ikke få panikk. Ting vil ta litt tid før det setter seg, sier kaptein Martin Røymark.

Etter tap i forrige ukes serieåpning borte mot Frisk, skulle Vålerenga ha revansj i kveldens hjemmemøte med Stjernen. Men heller ikke på hjemmebane ville det seg helt for iskrigerne, som tapte på straffer mot gjestene.

— Sesongstarten har ikke blitt helt sånn vi hadde håpet, men vi må ikke få panikk. Det er mange kamper igjen, sier lagkaptein Martin Røymark til VårtOslo.

Sliter i overtall

Akkurat som i første kamp i Askerhallen, skule overtallsspillet bli hjemmelagets store svøpe. I serieåpningen snudde kampen etter at de kongeblå ikke klarte å score etter å ha spilt fem minutter i overtall i midtperioden. Torsdag slapp Fredrik Anderssons gutter inn ett mål med en spiller mer på isen, og var nære på å slippe inn ett til.

16-åringen Stian Solberg har virkelig satt seg i respekt i årets to første seriekamper. Her er det Stjernens Alex Dostie som får seg en real trøkk.

— Overtallsspillet er langt fra å være det vi ønsker at det skal være. I første pause sa jeg fra at nå er det kanskje på tide at vi lar noen andre spillere få istid i overtall, sier hovedtrener Andersson

Heller ikke kaptein Røymark er fornøyd med hvordan laget ser ut med én mann mer på isen

— I Askerhallen synes jeg ikke vi gjorde oss bort i overtallsspillet, men i dag var vi ikke gode nok, mener han.

Ting tar tid

Den magre poengfangsten, med ett poeng på to kamper til tross, er ikke kapteinen veldig bekymret for tingenes tilstand på Jordal.

— Selvfølgelig skulle vi ønske at vi hadde vunnet begge kampene, men med ny trener og nytt spillesystem, er det klart at ting vil ta litt tid før det setter seg, mener Røymark.

Hovedtreneren synes kveldens kamp var et skritt tilbake i forhold til prestasjonen i Asker forrige fredag.

— I dag virker vi nesten litt slitne og umotiverte. Vi må flere hakk opp i prestasjonene de neste kampene, sier Andersson.

Skuffende og livløs åpning

Etter en relativt god start borte mot Frisk forrige fredag, var det et mindre energisk og mer avventende østkantlag som kom på isen til kveldens kamp. Den litt haltende starten skulle også få sin bakside, da gjestene noe enkelt kunne ta ledelsen etter vel fire minutter ved Kåre Benjamin Byrkjeland.

Den midtre delen av perioden kan egentlig gå inn i glemmeboka for begge lagene, da den i og for seg utspilte seg som et stort gjesp.

Amerikaneren Mark Auk gratuleres av kaptein Martin Røymark etter hans første scoring i norsk hockey.

Men med fem minutter igjen å spille, sikret den amerikanske nysigneringen Mark Auk at lagene kunne gå til pause på uavgjort med et fikst skudd. Men akkurat som mot Frisk på fredag, skulle ikke ledelsen holde seg lenge. Med én mann mer på isen og med knapt tjue sekunder igjen av perioden, sørget Håkon Stormli for at østfoldingene igjen gikk i ledelsen.

Jevnt og tett

Hadde den første perioden vært litt treg og slapp fra gutta i kongeblått, ble åpningen på den andre livligere. Selv om spillegleden virket større enn i begynnelsen av kampen, kom Vålerenga-gutta heller ikke nå til de helt store sjansene foran Stjernen-keeper Jesper Eliasson.

Filip Lalande (25) setter inn utlikningen til 2-2.

Etter syv minutter får Stjernen en utvisning, og da tror Villiam Strøm at han har utliknet for hjemmelaget, men dommerne bestemmer seg for, etter å ha sett på video, at pucken ikke var over mållinja Og bare sekunder senere er Vålerenga heldige som ikke slipper inn dagens andre mål i undertall. Stjernens John Piccnich klarer ikke å score alene med Tobias Breivold.

Med to minutter igjen av perioden, kom endelig utlikningen hjemmelaget hadde kjempet hardt for, ved Filip Lalande. Dermed gikk lagene til siste hvilepause med et fortjent uavgjortresultat.

Stjernen avgjorde på straffer

Den siste perioden startet med et hjemmelag, som med en mann mer på isen, nok en gang slet med å skape kvalifiserte sjanser i overtallsspillet. Akkurat som mot Frisk i første kamp, virket det som om spillerne i blått var redde for å skyte og heller skulle spille pucken inn i mål.

Etter muligheten østkantgutta hadde til å ta kommandoen fra start i den siste perioden, jevnet spillet seg nok en gang ut og bølget fram og tilbake ute på isen. Iveren etter å gå i angrep hos begge lag til tross, var det ikke alt for mange store sjanser som ble produsert foran noen av burvokterne.

Heller ikke i sluttminuttene ble det noen scoringer, slik at kampen gikk til spilleforlengelse hvor det heller ikke ble mål. Kampen gikk dermed til straffeslagkonkurranse. Der avgjorde til slutt Stjernen til sin fordel.

Kampfakta:

Vålerenga - Stjernen: 2-3 etter straffeslag (1-2, 1-0, 0-0)

Jordal Amfi

Hoveddommere: Mats Wikstrand / Tor Olav Grøtnæs Johnsen

1. periode: 0.1 04:12 Kåre Benjamin Byrkjeland (Maguns Haugen / Jonathan Hermansson) 1-1 15:01 Mark Auk (Jørgen Karterud / Magnus Brekke Henriksen) 1-2 19:42 Håkon Stormli (Stian Nystuen)

2. periode: 2-2 37:29 Filip Lalande (Stian Solberg / Villiam Strøm)

3. periode: Ingen

Spillforlengelsen: Ingen

Utvisninger: VIF: 1x2min STJ: 4x2min

Vålerenga beste spiller: Mark Auk