Rune Lillegård og Vålerenga-damene kunne juble etter sliteseieren over Kolbotn lørdag.

Årets svakeste forestilling resulterte likevel i seier og tabelltopp for Vålerenga-damene

Før sesongen var det meste nytt for Vålerenga-damene, med ny trener og ny formasjon. Fem kamper inn i seriespillet ser østkantlaget ut som virkelige gullkandidater. Lørdag var det Kolbotn som kom til kort mot de kongeblå.

Publisert

Etter en heidundranes start på sesongen, bestående av fire strake seire, var det Kolbotn som lørdag skulle forsøke å sette en stopper for Vålerenga-damenes imponerende sesongstart.

Imidlertid lyktes ikke de hvitkledde gjestene, og dermed måtte de reise den korte veien hjem til Nordre Folle med et 2-0-tap i bagasjen, selv om hjemmelaget spilte sin svakeste kamp for sesongen.

— Veldig godt å vinne når vi ikke kommer opp på vårt beste nivå, sier høyrekant Janni Thomsen til VårtOslo etter matchen.

Bruker tid på å komme i gang

Den gode seriestarten til tross: Det har ofte tatt tid før Vålerenga-spillerne har kommet ordentlig i gang i kampene til nå. Det var også tilfellet lørdag.

De første 25 minuttene bød på lite fra spillerne i blått og hvitt, bortsett fra en liten fem-minutters periode som ga Agnete Nielsen et par halvsjanser. I startfasen var faktisk gjestene like farlige som hjemmelaget.

— Det er ikke planen at vi skal bruke så lang tid på å komme i gang skikkelig, men ofte tar det tid før vi klarer å bryte ned motstanderen, sier hovedtrener Nils Lexerød til VårtOslo.

Janni Thomsens scoring roet nervene til Vålerenga-supporterne i lørdagens oppgjør mot Kolbotn. — Nå gleder vi oss til å møte Lillestrøm på onsdag, sier dansken.

Da gjorde det godt for tynnslitte nerver at høyrekant Janni Thomsen, ut av ingenting, ga hjemmelaget ledelsen med et drømmetreff fra distanse med 18 minutter igjen av omgangen.

— Dette ble en slitekamp, og da var det ekstra godt å se ballen gå i mål, sier hun.

Heller ikke den andre omgangen ble noen stor forestilling fra de blåkledte, men tre minutter på overtid kunne innbytter Runa Lillegård fastsette sluttresultatet til 2-0.

Pottetett bakover

Når det ikke stemmer framover på banen, er det bra at det defensive spillet så langt i sesongen virkelig har vært på plass for østkantlaget. Med bare ett innsluppet mål på fem kamper, topper Vålerenga den defensive statistikken i årets toppserie.

Mye av æren tilskrives tre solide midtstoppere i Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardottir og nykommer Malin Sunde, i tillegg til at man har løst strukturen på midtbanen bedre enn i fjor.

Olaug Tvedten er egentlig sentral midtbanespiller, men har gjort sakene godt som vingback hittil i sesongen.

Med Rikke Nygard og Thea Bjelde som de mer kreative, har Dejana Stefanovic kunnet blomstre i den dype defensive rollen, som har manglet en skikkelig lederskikkelse siden Sherida Spitse reiste hjem til Nederland før fjorårets sesong.

Også trekket med å bruke midtbanespilleren Olaug Tvedten som venstre vingback har så langt fungert imponerende godt.

Ser fram til onsdagens nabooppgjør

Med fem kamper gjennomført, har Vålerenga til nå møtt lag de er antatt å vinne over. Den første skikkelige styrkeprøven på hvor laget står i medaljekampen, kommer i bortemøtet med erkerival Lillestrøm onsdag kveld.

— Til nå har vi dominert store deler av kampene våre. Kampbildet på onsdag blir nok et helt annet og det gleder vi oss til, sier hovedtrener Lexerød.

Spillerne gleder seg også til onsdagens nabooppgjør.

— Det er alltid moro å spille mot Lillestrøm. Jeg er siker på at vi skal gi dem en god kamp, og vise at vi skal være med å kjempe om seriegullet i år, forsikrer Janni Thomsen.

Kampfakta

Vålerenga - Kolbotn = 2 - 0 (1-0)

Intility arena

1-0 Janni Thomsen (27) 2-0 Runa Lillegård (90+3)

Gule kort: Malin Sunde, Runa Lillegård og Rikke Nygard (VIF)

Vålerenga (3-5-2): Guro Pettersen - Ingibjörg Sigurdardottir, Stine Ballisager Pederen, Malin Sunde - Janni Thomsen, Rikke Nygard, Thea Bjede, Dejana Stefanovic, Olaug Tvedten (Stine Brekken i 20min) - Elise Thorsnes (Runa Lillegård i 20min), Agnete Nielsen

Kolbotn (4-3-3): Siri Ervik - Lena Hansen, Fanny Lång (Ingrid Elvebakken i 29min), Sara Hørte, Thea Sørbo - Siw Døvle (Emma Green i 5min), Tonje Pedersen (Nathalie Jørgensen i 13min), Sarah Hansen - Ingrid Kvernvolden, Julie Klæboe, Eline Hegg (Carina Alfredsen i 5min)

Vålerengas beste spiller - Malin Sunde

Powered by Labrador CMS