Oslo 20230501. Lillestrøms Gjermund Åsen (t.v.) fortviler under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Lillestrøm på Intility Arena. Vålerengas Henrik Heggheim i knestående.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Vålerengas Henrik Heggheim i knestående. Et godt bilde på hvordan kampen mot LSK endte.

Vålerenga ledet 3-1 til pause. Men et rødt kort ødela alt for de kongeblå fra Oslo øst

De første 45 minuttene av lokalderbyet mellom Vålerenga og LSK ble et fyrverkeri. Utvisning og fire mål endte som hovedingrediensene. Men med en mann mindre i 2. omgang fikk VIF det tøft.

LSK-juvelen Akor Adams avgjorde et opphetet og dramatisk lokalderby mot Vålerenga fem minutter på overtid. Simen Juklerøds utvisning ble et hett samtaleemne.

Vålerenga ledet 3–1 halvveis etter en strålende første omgang. På tampen av omgangen fikk Juklerød rødt kort etter en situasjon der dommer Kristoffer Hagenes fikk VAR-hjelp.

Forsvarte seg godt

Med én mann mer satte LSK press på Vålerenga i annen omgang og fikk reduseringen til 2–3 ved Akor Adams etter kun 40 sekunders spill. Da øynet gjestene en snuoperasjon.

Vålerenga forsvarte seg imidlertid godt og red stormen av inntil ett minutt gjensto av ordinær tid. Da hamret Gjermund Åsen inn utligningen etter å ha fått godt treff ved bakre stolpe.

Fem minutter på overtid satte målmaskinen Akor Adams inn 4-3-scoringen.

Diskuterte utvisning

Etter kampen ble det også snakk om Juklerøds røde kort. Åtte minutter før pause ble det nemlig hett i hovedstaden mandag da Juklerød ble utvist etter en tøff takling på Lillestrøms Magnus Knudsen.

Dommer Kristoffer Hagenes foretok seg først ingenting, men ble anmodet av VAR-dommerne om å se situasjonen på nytt.

Da trakk han opp det røde kortet.

Oslo 20230501. Vålerengas Simen Juklerød får rødt kort av dommer Kristoffer Hagenes under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Lillestrøm på Intility Arena.Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Vålerengas Simen Juklerød får rødt kort av dommer Kristoffer Hagenes. Nå må Vålerenga spille med ti mann en hel omgang.

— Juklerød kommer med såpass mye kraft og treffer Knudsen rett i leggen. Det er å utsette motspiller for fare. Når vi ser den siste reprisen, skjønner jeg godt at Hagenes drar opp det røde, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen på direkten.

En annen av TV 2s eksperter, Henning Berg mente det hadde holdt med gult kort. Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson mente på sin side at avgjørelsen kunne forsvares.

— Jeg kjente med én gang at det var strake knotter, men visste ikke helt sikkert før jeg så reprisen. Det så greit ut. Jeg har sår og det hele, sa LSKs Magnus Knudsen til TV 2 i pausen.

Vålerenga glitret

Vålerenga kom klart friskest ut av startblokkene i første omgang og tok ledelsen på eget gress allerede etter sju minutters spill. 22-åringen Daniel Håkans avsluttet et mønsterangrep med å utmanøvrere LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen.

Mindre vakker var ikke utligningen til LSK etter et drøyt kvarter. Thomas Lehne Olsen fikk ballen av spissmakker Akor Adams og limte den opp i krysset fra distanse.

Så var det Vålerenga som tok over igjen. Først sendte Henrik Bjørdal hjemmefansen til himmels med sin 2-1-scoring, før 20-åringen Seedy Jatta skled inn 3–1 etter svakt forsvarsspill av gjestene.

Da så Vålerenga for alvor ut til å ha koblet grepet. Så kom utvisningen som ga LSK håp.

I annen omgang snudde gjestene kampen. Etter kampslutt tok det helt av på Lillestrøm-benken.