Espen "Shampo" Knutsen gir seg som sportssjef i Vålerenga hockey.

Espen "Shampo" Knutsen går av som sportslig leder i Vålerenga hockey

Den tidligere NHL-spilleren og Vålerenga-profilen vil få nye oppgaver i klubben knyttet til media- og markedshåndtering. Morten Ask blir ny assistenttrener og utviklingssjef Frikk Juell blir ny sportssjef.

Publisert

10. oktober droppes pucken for første gang på alvor i nye Jordal Amfi. Bydelsnaboene Grüner ishockey kommer på besøk. Kampen blir ikke spesiell bare på grunn av åpningsfesten, men også fordi VIF-legende Espen "Shampo" Knutsen for første gang på flere år ikke vil være å se i innbytterboksen.

Knutsen går av som sportssjef og over i en stilling som medieansvarlig. I tillegg skal han hjelpe klubben både på markedssiden og bli klubbstyrets sportslige rådgiver.

Ny sportssjef blir tidligere utviklingssjef Frikk Juell.

Ønsker nye oppgaver

Til klubbens hjemmesider avdramatiserer den tidligere NHL-proffen sin egen avgang som sportssjef.

— Jeg har vært på isen i nesten hele mitt liv, og ønsket en litt annen rolle fremover. Samtidig går vi inn i en ny æra, og vi ser vi er nødt til å forsterke både administrasjon og det sportslige apparatet dersom vi skal ta tilbake hegemoniet i norsk ishockey, sier han.

I mange år har Espen "Shampo" Knutsen og Roy Johansen stått sammen i Vålerenga-boksen. Nå skiller de lag.

Knutsens arvtaker, Frikk Juell, har ved siden av å være utviklingssjef på Jordal også jobbet med flere av de aldersbestemte landslagene. Ansettelsen av Juell vitner om at klubben fortsetter arbeidet med å både utvikle og satse på unge spillere.

Morten Ask blir ny assistenttrener

Ansettelsen av ny sportssjef er ikke den eneste styrkingen av apparatet rundt laget Vålerenga gjør før kommende sesong.

En annen gammel Vålerenga-kjenning, Morten Ask, kommer også inn dørene på Jordal. Han får jobben som hovedtrener Roy Johansens assistent.

Ask har en lang karriere i Vålerenga, samt at han spilt i USA, Tyskland, Finland og Sverige. Han er også en av tidenes mestspillende for det norske landslaget, og har deltatt i 14 mesterskap (VM, OL og OL-kvalifisering) på seniornivå

— Skal vi være best på isen, må vi også være best utenfor isen. Morten og Frikk vil bidra til å sikre at vi i enda større grad er med og kjemper i toppen, samtidig som vi ivaretar og videreutvikler de unge talentene vi har i klubben.

— Begge to vet godt hva Vålerenga er, og hvordan vi ønsker å fremstå både på og av isen, så dette ser jeg fram til, understreker Roy Johansen.

Powered by Labrador CMS