Oslo 20240402. KFUM Oslo Håkon Hoseth mot HamKams Kristian Lønstad Onsrud under eliteseriekampen i fotball mellom KFUM Oslo og HamKam på Intility Arena.Foto: Terje Pedersen / NTB
KFUMs Håkon Hoseth og lagkameratene skrev historie da klubben fra Ekeberg tok poeng mot HamKam og Kristian Lønstad Onsrud (til h.) i eliteseriedebuten.

KFUM-debut i eliteserien endte med poeng. Klarte å slå tilbake mot HamKam

HamKam ledet lenge borte mot KFUM Oslo, men eliteseriedebutantenes stormløp ga til slutt scoring og uttelling i form av klubbens første toppseriepoeng noensinne.

Det var en fortjent utligning til 1-1 for hjemmelaget, og ikke overraskende var det målfarlige Petter Nosa Dahl som fikset målet.

KFUM-spilleren skrudde ballen opp i krysset i siste ordinære spilleminutt etter at «Kåffa» hadde satt gjestene under et kraftig press over tid.

HamKam hadde flaks

HamKam hadde lyktes med taktikken sin innledningsvis, men fikk det svært hektisk med å forsvare seg, særlig i andre halvdel av annen omgang.

Litt heldige var «Kamma» også, samtidig som keeper Marcus Sandberg gjorde en meget solid figur.

Oslo 20240402. KFUM Oslos Petter Nosa Dahl (t.v.) feirer sin 1-1 scoring under eliteseriekampen i fotball mellom KFUM Oslo og HamKam på Intility Arena.Foto: Terje Pedersen / NTB
KFUMs Petter Nosa Dahl scoret lagets første eliteseriemål noensinne og sikret utligning for Oslo-klubben.

I løpet av fem minutter etter pause brente KFUM-spiss Mame Mor Ndiaye to sjanser alene med målvakten, mens HamKam-stopper Brynjar Ingi Bjarnason satte ballen i egen stolpe.

Kåffa presset på

Trykket fra vertene vedvarte, og Sandberg fikk så vidt vippet et skudd fra Simen Hestnes i nettveggen etter 79 minutter.

Hjemmelaget skulle imidlertid trenge litt Nosa Dahl-magi for å få ballen i mål.

– Det var deilig å få det målet, fy faen altså. Det var seks lange måneder i Bodø. Det er deilig å bare komme hit og spille fotball, sa Nosa Dahl til TV 2.

Han spilte vårsesongen på utlån i KFUM i fjor, før han ble hentet «hjem» til Bodø/Glimt. Nå er han igjen leiesoldat i den lille eliteserieklubben i hovedstaden.

– Det er bare deilig å være her. Når den (scoringen) går inn blir jeg nesten emosjonell. Det er helt fantastisk, og jeg vet jo hva jeg har å vise fram, fortsatte han.

– Spiller oss godt inn i kampen

HamKam hadde tatt ledelsen allerede etter ti minutter. En lang ball opp fra Sandberg ble stusset videre av Tore Sørås i bakrom mot Moses Mawa. Spissen var fri og vippet ballen elegant over Emil Ødegaard.

Oslo 20240402. KFUM Oslos Petter Nosa Dahl etter eliteseriekampen i fotball mellom KFUM Oslo og HamKam på Intility Arena.Foto: Terje Pedersen / NTB
Petter Nosa Dahl ble historisk da han utlignet og samtidig sikret KFUMs første poeng noensinne i eliteserien.

Men som nevnt kom Kåffa tilbake. Det var en lettelse for trenerteamet på benken.

– Vi spiller oss utrolig godt inn i matchen etter hvert, og i annen omgang synes jeg vi er et nivå over dem, sa KFUM-trener Johannes Moesgaard

– Vi skaper jevnt og trutt, og det er nesten litt utrolig at vi ikke får uttelling tidligere, mente Moesgaard.

Misfornøyd Kamma-trener

HamKam-trener Jakob Michelsen var misfornøyd med eget lag.

– Vi er ikke fornøyd med prestasjonen i dag. Vi møter et Kåffa-lag som gjør det bra og som fortjener all kreditt for kampen her. Men jeg synes vi spiller for individuelt og for dårlig kollektivt, sa han til TV 2.

Oppgjøret ble spilt på Vålerengas stadion, og 4018 tilskuere tok turen for å se KFUMs første kamp på toppnivå.