Slik ser Bryn brannstasjon ut i dag. Fra årsskiftet blir det bygging av ny hovedbrannstasjon her. Foto: Oslo brann- og redningsetat / Flickr

Bryn brannstasjon flytter til Økern midlertidig

Siden den nye hovedbrannstasjonen for Oslo tar over Bryn brannstasjon, må Bryn brannstasjon flytte på seg. Bryn-stasjonen ender nå midlertidig på Eikenga, ved Økern.

Publisert

Bryn brannstasjon flytter midlertidig til adressen Eikenga 1, rett ved de sentrale veiene Ring 3 og Økernveien. Dermed opprettholdes beredskapet, og det skal gå raskt å rykke ut ved alarm.

– Det er et puslespill å etablere både Hovedstasjon og sentrum brannstasjon, samtidig som beredskapen i Oslo by ivaretas, sier administrerende direktør i OmsorgsbyggTore Fredriksen.

På Eikenga 1, i Grunerløkka bydel, vil Bryn brannstasjon ligge i fire år fra årsskifte. Kart: Google maps

Ny sentrumsstasjon

For tiden er Oslo kommune i gang med å etablere en ny sentrum brannstasjon. Denne skal mest sannsynlig ligge ved Havnelageret på Langkaia i Bjørvika.

I tillegg bygges den nye hovedbrannstasjonen på Bryn, der Bryn brannstasjon ligger i dag. Den nye hovedstasjonen vil, når den står klar i 2023, samlokaliseres med vann- og avløpsetaten.

Dagens hovedbrannstasjon ligger i regjeringskvartalet og vil fortsette å ligge der til 2023. Brannstasjonen på Eikenga skal stå klar mot slutten av året og kan tas i bruk rundt årsskiftet. Etter at Hovedstasjonen tas i bruk i 2023, blir det slutt på Bryn brannstasjon.

Da vil Oslo stå igjen med hovedbrannstasjonen og sentrum brannstasjon.

Powered by Labrador CMS