Brannvesenet er på Tåsen skole der det har vært en større vannlekkasje.
Brannvesenet er på Tåsen skole der det har vært en større vannlekkasje.

Stor vannlekkasje på Tåsen skole - vannet rant gjennom tre etasjer

Et vannrør på skoles loft hadde lørdag formiddag sprukket, og førte til en stor lekkasje. Nå oppfordrer brannvesenet alle huseiere om å sjekke husets rør.

Publisert

Brannvesenet rykket lørdag formiddag ut til Tåsen skole hvor det var en stor, innvendig vannlekkasje.

– På Tåsen skole har et vannrør på kaldloftet sprukket, og vann har rent gjennom tre etasjer, opplyste Oslo 110-sentral om på X.

700 kvadratmeter påvirket

Oslobygg KF og representanter rykket også ut til stedet, og brann- og redningsetaten hadde tre brannbiler og en spesialbil for restverdiredning ved skolen. 

– Det skal være snakk om 700 kvadratmeter som er påvirket, fordelt på tre etasjer, informerte vaktleder Brede Bratli VårtOslo om. 

Klokken 13:15 kunne vaktlederen fortelle at de avsluttet arbeidet på stedet. 

– Stort behov for skadesanering

Trond Borge Ottersen i Oslobygg forteller at det er for tidlig å si noe om skadeomfanget, men sier at vannlekkasjen er veldig stor. 

Trond Borge Ottersen sier det er mest rom for personale som er berørt av vannlekkasjen.
Trond Borge Ottersen sier det er mest rom for personale som er berørt av vannlekkasjen.

– Våre folk opplyser om at det er stort behov for skadesanering. Jeg har nettopp fått vite at det ikke er så mange klasserom som har blitt berørt, men mest rom for personale. Det er likevel en stor, stor vannlekkasje, dette her, sier Borge Ottersen.

Videre forteller han at det blir undervisning på mandag, da det hovedsakelig er spesialrom og andre typer rom enn klasserom som er berørt. 

Fått inn flere meldinger om sprukne rør

I en oppdatering på X skriver brannvesenet at de får inn mange meldinger om vannlekkasjer, fra sprukne rør som følge av frost. 

Bratli sier brannvesenet bistår med å stenge vannet, men ellers er det huseiers ansvar å hindre at vannlekkasjer oppstår. 

– Vannlekkasjene er mange, og det er noe vi prioriterer hardt nå. Vi har hatt en kuldeperiode der vannrør fryser, og vannet utvider seg. Det er huseieres ansvar å sjekke bygg i løpet av helgen og gjøre tiltak for å unngå vannskade. Sjekk også næringsbygg som står tomme i helgen, sier Bratli. Powered by Labrador CMS