Det ser nærmest ut som en byggeplass innenfor sperringene mens opprydningsarbeidet pågår i Grensen etter storbrannen som startet søndag kveld.

Derfor kan du ikke ta trikk og bane her etter storbrannen

Røykgasser, byggestøv, sprengningsmatter og pukk – dette er noen av elementene som gjør det umulig for kollektivtrafikken å passere etter storbrannen i sentrum for øyeblikket og i dagene som kommer.

Publisert

Det ble allerede samme kveld som storbrannen i Grensen brøt ut søndag klart at situasjonen ville påvirke trafikken i området, med det også kollektivtransporten.

Flere trikkelinjer måtte ty til alternative kjøreruter. Ved Stortinget T-banestasjon ble først flere innganger stengt som følge av store vannmengder, før hele stasjonen ble stengt – det to ganger i løpet av ett døgn.

Onsdag kveld passerer fortsatt alle tog stasjonen uten stopp, og det er ikke tillatt med av- og påstigning på stedet for passasjerer inntil videre.

Vannmengdene som strømmet inn på stasjonen under slukningsarbeidet, har etterlatt vannskader. Det er i tillegg påvist røykgasser og byggestøv i deler av området, opplyser Sporveien i en e-post til VårtOslo onsdag.

Fremkommeligheten i Grensen er svært begrenset. Her innenfor sperringene.

Krever nedvask og reparasjon

– Vi har løpende dialog med skadestedsledelsen om å få lokalene frigitt, noe som trolig først kan skje etter at riving og rydding er ferdig i Akersgata. Sporveien vil deretter iverksette nedvask, samt reparasjon av og driftssettelse av heiser og rulletrapper på Stortinget T-banestasjon, utdyper kommunikasjonssjef Ina Helen Østby i e-posten.

– Sporveien gjør det vi kan for å kunne gjenoppta ordinær trafikk så raskt som mulig, men det vil ta noe tid å rydde opp og utbedre infrastrukturen slik at den er klar for de reisende med trikk og T-bane igjen, legger hun til.

Tungt maskineri må til for å få ryddet opp etter storbrannen.

Skånes mot tungt maskineri

Infrastrukturen har under opprydningsarbeidet i området som foregår med tungt maskineri blitt forsøkt ivaretatt ved at Brann- og redningsetaten har lagt ut sprengningsmatter og pukk for å skåne mot ytterligere belastning.

Sprengningsmatter er lagt ut for å beskytte infrastrukturen.

– En eventuell skade på trikkeskinnene eller fundamentet under trikkeskinnene vil føre til at avviket eventuelt blir enda lengre imens utbedringen av dette gjennomføres, påpeker Sporveiens kommunikasjonssjef.

Et omfattende opprydningsarbeid gjenstår fortsatt.

Vil ta tid

– Området er ventet å være stengt inntil opprydningsarbeidene er ferdig, og deretter vil det ta noe tid å montere opp kjøreledningen til trikken igjen etter at den har vært demontert. Trikken betjener derfor ikke alle holdeplasser i området inntil videre, understreker Østby.

Trikkeskinnene er det ikke mulig å kjøre på for øyeblikket.

Strømmen til trikkens kjøreledning ble kuttet i området i forbindelse med slokningsarbeidet. I den forbindelse ble en trikk stående inne i det strømløse området, opplyser Sporveien.

Denne trikken måtte hentes ut av området etter at strømmen ble kuttet.

Med bistand fra Brann- og redningsetaten ble denne tirsdag tauet ut av området, før den videre ble tatt hånd om av Sporveiens egne ansatte og kjørt til Grefsen vognhall.

Powered by Labrador CMS