Tidligere i januar innførte bymiljøetaten et forbud mot parkering i noen enkelte strekninger. Deler av Bogstadveien var en av disse.

Opphever forbudet mot parkering i disse sentrale bygatene

Fra og med fredag 17. februar oppheves det midlertidige forbudet mot parkering i tre sentrale oslogater. Men følg nøye med på skiltingen i tiden fremover, da det kan bli aktuelt med parkeringsforbud igjen, sier bymiljøetaten.

Publisert

I romjulen og på nyåret ga store snøfall akutte problemer for kollektivtrafikken i Oslo. For tredje år på rad ble derfor en del parkeringsplasser i trikketraseer midlertidig stengt i vintermånedene, for å sikre fremkommelighet for trikken.

Det var strekninger langs Bogstadveien, Hegdehaugsveien og Vogts gate som ble midlertidig stengt.

Gatene ga størst problemer for trikken

Nå viser værutsiktene mindre snø, og fra og med fredag 17. februar oppheves parkeringsforbudet. Men et forbud kan bli aktuelt igjen.

— Vi oppfordrer alle som parkerer i disse gatene til følge nøye med på skiltingen i tiden fremover, ettersom det kan bli aktuelt med parkeringsforbud igjen dersom det blir varslet et mulig stort snøfall, sier presseansvarlig Monica T. Olsen i en pressemelding.

Det var Bogstadveien, Hegdehaugsveien og Vogts gate som ble midlertidig skiltet med parkering forbudt tidlig i januar. Dette var basert på data fra Sporveien, over hvilke steder i byen der trikken opplevde størst problemer med å komme frem.

Prioriterer fjerning av snø i veibanen fremfor parkeringslommer

— Snørydding på disse strekningene er utfordrende på grunn av hyppige trikkeavganger, og må dermed skje på nattestid. For å kunne fjerne snø i parkeringslommer må vi ha midlertidig skilting for parkeringsforbud og om nødvendig taue bort bilene som ikke er flyttet, fortsetter Olsen.

Nedbør kan falle i form av både snø og regn når værvarselet er rundt frysepunkt. Derfor kan ikke bymiljøetaen alltid være sikre på om det blir snøkaos eller en vanlig regnværsdag.

— Bymiljøetaten har ansvar for trafikksikkerhet, beredskap og fremkommelighet på veinettet i Oslo. Brøyting og fjerning av snø i veibanen blir prioritert over fjerning av snø i parkeringslommer.

Powered by Labrador CMS