Foto: Stian Lysberg Solum/ / NTB

Politiet fryktet livstruende hendelse etter melding om skyting på Bjørnholt videregående skole – var fyrverkeri

Politiet rykket onsdag ettermiddag ut etter en melding om skyting ved Bjørnholt videregående skole. Det viste seg å være fyrverkeri. – Dette er egnet til å skape frykt.

Publisert

Klokken 12.55 fikk politiet en telefon om at det var skyting på Bjørnholt videregående skole på Søndre Nordstrand. Skolen ble umiddelbart evakuert.

– Flere smell ble hørt, og saken ble håndtert fra vår side som en Pågående livstruende vold-hendelse. Alle nødetatene rykket ut til stedet, sier operasjonsleder Christian Krohn-Engseth til NTB.

Fyrverkeribatteri

– Underveis til stedet fikk vi flere og flere indikasjoner på at det kunne være fyrverkeri, og da første patrulje kom til stedet, ble det funnet et fyrverkeribatteri på utsiden av skolen, sier operasjonslederen.

Han forteller at fyrverkeriet ble skutt opp inne i foajeen på skolen, og at det er skader i takkonstruksjonen.

– Saken er nå endret fra en Plivo-hendelse til en sak der vi undersøker litt på skolen hvem som har avfyrt dette fyrverkeriet, sier Krohn-Engseth.

Skaper frykt

Han opplyser at det kan bli reaksjoner mot de som står bak.

– Både med tanke på skadeverk, men også med tanke på de ressursene vi iverksetter ved sånne hendelser. Dette er egnet til å skape frykt, sier operasjonslederen.

Powered by Labrador CMS