— Jeg satte det hele på spissen ved å tilby kvinnen med hijab en tusenlapp, sier Christian Tybring-Gjedde.

Christian Tybring-Gjedde i Frp-bod på Karl Johan: Ville gi 15-åring tusenlapp for å ta av seg hijaben

En jente (15) fikk tilbud om en tusenlapp fra Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde for å ta av seg hijaben da hun besøkte partiets valgbod på Karl Johans gate. Det går frem av et lydopptak TV2 publiserte mandag kveld.

Publisert

Christian Tybring-Gjedde, som er Frps førstekandidat i Oslo, skriver i et innlegg på Facebook at han 25. august havnet i en opphetet diskusjon med en gruppe førstegangsvelgere om hijaben.

— Jeg satte det hele på spissen ved å tilby kvinnen med hijab en tusenlapp, hvis hun tok den av. Det var jo frivillig. Hun ville ikke tjene noen raske penger, skriver Frps stortingspolitiker gjennom 20 år.

Rektor har sendt brev til Frp

TV 2 har vært i kontakt med den 15 år gamle jenta, som går på en videregående skole i Oslo som besøkte valgbodene for å skrive en skoleoppgave.

— Jeg ble nysgjerrig, og da jeg kom til boden hørte jeg at Frp mente det burde være lovforbud mot sjal. Jeg gikk foran for å høre hva han hadde å si.

I etterkant av hendelsen har rektor ved Bjerke videregående skole sendt et brev til Frps stortingsgruppe, der de tar sterkt avstand fra hendelsen.

Frp-leder Sylvi Listhaug tar avstand fra opptreden.

— Det ble en opphetet diskusjon og jeg mener vi ikke skal ha slike opptredener på vår stand. Jeg snakket med Christian i dag, og han er lei seg for at noe av dette kom ut slik det gjorde, sier hun til TV 2.

Powered by Labrador CMS