Foto: Anna Carlsson

Sagene Rugbys aller første landskamp endte med norsk utklassingsseier mot Estland på Bislett stadion

Publisert

Lørdag arrangerte Sagene IF Rugby sin første landskamp på Bislett stadion. Dagen ble en folkefest med norsk utklassingsseier og herlig tribuneliv.

Sagene Idrettsforening, og spesielt rugbyavdelingen deres, vokser i rekordfart. Nylig slo de seg sammen med Oslo Rugbyklubb, og plutselig hadde de landslagsspillere i rugby.

Med vekst og sammenslåing kommer også nye plikter, og lørdag ettermiddag stod klubben for første gang som arrangør av en landskamp i rugby.

Hele 11 spillere fra Sagene IF Rugby deltok i kampen. De norske herrene tok i mot Estland, og vant overlegent med sluttsifrene 43-16.

— En stor dag for klubben

Forholdene kunne ikke ha ligget bedre til rette for klubben som landskamparrangør en hva som var tilfellet denne lørdagsettermiddagen.

Sol fra en skyfri himmel, en temperatur som minnet mer om juli enn tidlig mai, og godt oppmøte på tribunene, er noen av faktorene som skapte en fantastisk ramme rundt kampen.

De norske spillerne feirer scoring i seier mot Estland. Foto: Anna Carlsson

— Dette er en stor dag for klubben, og vi er utrolig stolte over hva vi har klart å få til, sier leder for rugbyutvalget i Sagene IF, Elin Longva.

— Dette hadde vi ikke fått til om det ikke hadde vært for alle de frivillige som har stått på her fra klokken åtte i morges. Det er herlig å se hvilket engasjement alle i og rundt klubben har lagt ned for at denne kampen skal bli en suksess.

«Scrum», «Conversion» og Heia Norge

En rugbymatch, og da spesielt en landskamp, er ikke hverdagskost for deg og meg. Sporten er stor på verdensbasis, men her hjemme har den aldri slått an. Likevel er det overraskende mange som har tatt veien til Bislett denne herlige vårdagen.

— Og der får Norge straffespark og velger en «scrum»!

En "Scrum" under landskampen mellom Norge og Estland. Foto: Anna Carlsson

Meldingen kommer over høyttaleranlegget fra speaker og trener for mini-laget på Sagene, Jonathan Bruns. Bruns er hentet inn for kyndig å lede publikum gjennom rugbyens intrikate regler under kampen, samtidig som han holder publikum oppdatert på utviklingen i kampen.

Og han lykkes med oppgaven. De som ikke har kunnskap om sporten på forhånd (som denne journalisten), blir trygt loset gjennom intrikate regler og hendelser av en meget engasjert speaker.

— Jeg synes det er viktig å fortelle om hva som skjer under kampen, slik at folk kan få en forståelse for hva som skjer der ute på banen. Dessverre er det begrenset hvor mye vi får lov til å kommentere underveis i landskamper, fordi det skal være mest mulig stillhet for de på banen, sier han.

Han er veldig imponert over Norges innsats og overlegne seier mot Estland.

— Estland er et lag vi så absolutt bør slå, men hele prestasjonen i dag er veldig god. Det er gøy å se at vi tar en så solid seier, sier den engasjerte rugbyfantasten.

Juniorene viser seg frem

Det var heller ikke bare seniorspillere på landslagsnivå publikum på Bislett kunne stifte bekjentskap med.

I pausen fikk mini- og juniorspillerne fra Sagene lov til å underholde publikum med å vise sine ferdigheter under en liten pausekamp. I tillegg fungerte de som ballhentere under landskampen.

Mini- og juniorspillerne til Sagene fikk vise seg fram i pausen lørdag. Foto: Anna Carlsson

— Der er ganske utrolig å se hva disse ungene allerede har lært, og får til. Vi har drevet på med barnerugby i litt over et år nå, og det er utrolig morsomt å se utviklingen på disse spillerne, forteller Bruns.

I juni skal mini- og juniorspillerne spille sin første cup noensinne, i Göteborg.

Lederen for junioravdelingen på Sagene, Jon Michael Moulton, hadde også en stor dag da han kom inn som innbytter i andre omgang og fikk sin landslagsdebut.

Powered by Labrador CMS