Statssekretær Saida Begum for Høyre forsvarer at hun deltok i George Floyd-demonstrasjonen foran Stortinget.

Høyre-statssekretær deltok i George Floyd-demonstrasjonen foran Stortinget

Statssekretær Saida Begum (H) deltok den massive demonstrasjonen mot politivold og rasisme. Men statsministeren avsto for ikke å bryte smittevernreglene.

Publisert

Helseminister Bent Høie (H) fastslo i forkant at det ville være brudd på smittevernreglene å delta i demonstrasjonen som samlet rundt 15.000 personer foran Stortinget. Statsminister Erna Solberg (H) fastslo det samme da SV-politiker Marian Hussein med emneknaggen #HvorErErna skrev at Solberg var savnet under demonstrasjonen.

Statssekretær Saida Begum (H) i Arbeids- og sosialdepartementet valgte derimot å delta i demonstrasjonen. Hun forklarer overfor TV 2 at hun følte en plikt til å si fra: «Jeg deltok i demonstrasjonen til støtte for George Floyd fordi det er vår fordømte plikt å si ifra når vi ser rasisme. Enten det rammer oss eller andre. Enten det er systematisk rasisme eller hverdagsrasisme», skriver hun i en SMS til kanalen.

Har respekt for engasjementet

Begum sier at hun deltok fra sidelinjen, passet på å overholde smittevernreglene, at hun ikke tok kollektivtransport, og at hun vil teste seg dersom hun skulle få noen sykdomssymptomer.

– Jeg skjønner at Saida har et sterkt engasjement for dette, som en av mange med minoritetsbakgrunn i Norge så har hun opplevd rasisme og diskriminering, umorsomme forsøk på morsomheter knyttet til bakgrunn. Så hennes engasjement har jeg respekt for, sier Solberg til TV 2.

– Dårlig dømmekraft

Nå sender Frps Jon Helgheim spørsmål til statsråd Torbjørn Røe Isaksen (H).

– At noen i den politiske ledelsen setter helse og arbeidsplasser i fare er grovt. Det er sjokkerende og dårlig dømmekraft, sier han til TV 2.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever.

Powered by Labrador CMS