Fem minutter ut i kampen og Skeids Johnny Buduson løper fra hele Bærum, finter ut keeper og lager 1-0.

Skeids comeback i 1.divisjon ble en karamellkamp med tette dueller og fem mål

Nyopprykkede Skeid møtte nedrykkede Stabæk i første serierunde på fotballens nest øverste nivå. Lagene var jevngode i en sjansefylt kamp. Og det måtte to straffespark til før ett av lagene stakk av med tre poeng.

Publisert

Allerede etter tre minutter hadde skeidkeeper Lars Martin Kvarekvål reddet to opplagte skåringer fra bortelaget.

Etter fem minutter kommer Skeids første store sjanse i kampen, og den var akkurat slik skeidoksene har drømt om i hele vinter.

Soleklar straffe

Erik Nordengen slår en lang løpeball mot Johnny Buduson, som får med seg ballen mellom to Stabækforsvarere. Det er 30 meter til stabækmålet, men Buduson holder kontrollen over ballen og stabækspillerne bak seg.

Han tar en liten finte, og setter ballen mellom bena på Stabæks målmann, Robert Sandberg. 1-0 og det ble tyst på bortetribunen.

Det varte imidlertid ikke lenge. Etter 23 minutter får Stabæk kveldens første straffespark. En soleklar straffe. Herman Geelmuyden tok den og dermed sto det1-1

Drømmen gikk nesten i oppfyllelse for Skeids keeper Lars Martin Kvarekvål. Han har tidligere spilt i Stabæk

— Det her var min første kamp i 1.divisjon, og den var mot klubben jeg spilte i for to år siden. Det er nesten litt romantisk. Jeg ville virkelig gjøre det bra i denne matchen, forteller skeidkeeper Kvarekvål.

— Jeg tenkte i natt på at jeg skulle vise dem hva jeg er god for, legger han til.

Han fikk en arm på ballen fra straffeskytter Geelmuyden, men skuddet var så hardt at ballen likevel fant veien over målstreken.

Straffespark på tilbud

Var den første straffen Stabæk fikk klar, var den andre på totalt billigsalg.

— Bittert. Ikke bare var jeg nær å redde den første straffen, en enda nærmere var jeg på den andre. Jeg har en elendig statistikk på straffer, men jeg gjettet riktig på at Geelmuyden ville sette den andre straffen i andre hjørnet, sa Kvarekvål.

Etter at Stabæk gikk opp i 3-1 ledelse slo Skeid kontra og presset på. Det siste kvarteret var Skeid det førende laget.

Med 12 minutter igjen lå ballen i stabækmålet. Corneren fra Bendik Rise fikk en liten stuss, og gikk i mål.

God debut

— Det var kanskje noen som var borti ballen før den gikk inn, men jeg tar gjerne på meg den scoringa, sa Rise med et stort smil etter kampen. Den storvokste spilleren viste seg å være akkurat en slik spiller som Skeid har savnet. En spiller som bruke både hodet og muskler.

— Det var deilig å spille kamp igjen. Dette var min første hele kamp i år. Jeg synes vi spiller bra, men det er vanskelig å vinne når vi får to straffespart mot oss. Den andre straffa var etter min menig fake. Det innrømte også Stabækspilleren etterpå, sa Rise.

Rise var mye mer imponert over publikum som støttet lagene. Rise mente at spiller Skeid slik som i dag utover sesongen, vil det gi mange seire.

— Vi spilte en god 2.omgang

— Jeg synes vi åpner kampen bra, men at vi blir litt feige utover i 1. omgang, sier Skeids trener Gard Holmes.

— I andre omgang får vi hevet spillet, og omgangen under ett er vi ganske gode. Kanskje ble noen av de minst rutinerte spillene litt for alvorstynget av livet på tribunen, er Holmes oppsummering av kampen.

Skeiddebutant Bendik Rise var god og akkurat så stor og sterk som navnet hans tilsier

Skeids supportere, Skeidoksene, har i to sesonger stort sett fått herje fritt på Nordre Åsen. Men i 1. divisjon er motstanden på tribunen også skjerpet.

Stabækfansen hadde mest å juble for til slutt, og de leverte et bra lydnivå så lenge laget deres var i føringen.

Men nyopprykkede Skeid gav en solid kollektiv forstilling, og vi gir et ekstra pluss til Marcus Melchior, Fredrik Berglie og Bendik Rise.

— Vanskelige Stabæk

Det var ikke den store optimismen å spore hos alle Skeidokser på forhånd.

— Jeg synes Stabæk alltid er vanskelige, sa Sven Christian Stenvaag.

Han er gammel nok til å huske Daniel Nannskog herje med skeidforsvaret for tjue år siden.

— Jeg er mest urolig før møtene med naboklubbene, som Stabæk og KFUM. Da ha jeg en følelse av at vi kanskje kan lage et vakkert mål mot Brann, sier Stenvaag.

Han tror at det har vært et klokt valg av Skeid å ikke knytte til seg en mer kjent, og dyr spiller før sesongen. Han mener dog at klubben burde sette ressurser inn på å gi de unge, selvproduserte spillerne proffkontrakt.

— Slik det er nå, går alt for mange talentfulle spillere gratis til andre klubber, sier han

Kampfakta:

1. divisjon menn mandag, 1. runde:

Skeid - Stabæk 2-3 (1-1)

Nordre Åsen kunstgress: 1247 tilskuere.

Mål: 1-0 Johnny Buduson (7),

Herman Geelmuyden (straffe 23),

1-2 Kornelius Normann Hansen,

1-3 Herman Geelmuyden (straffe 71),

2-3 selvmål Fredrik Krogstad (78).

Skeid: Lars Kvarekvål - Anders Johan Johansen, Fredrik Berglie, Hayder Altai - Sulayman Bojang (Ulrich Ness (62), Marcus Melchior (Mads Foss Aaserud (73), Bendik Rise, Morten Renå Olsen, Erik Nordengen (Jakob Romsaas 62) - David Hickson, Johnny Buduson (Gabriel Andersen (73).

Powered by Labrador CMS