Nysgjerrige småtasser utforsket nye, brukte leker på Barnas Fretex. Foto: Oda Hveem
Nysgjerrige småtasser utforsket nye, brukte leker på Barnas Fretex. Foto: Oda Hveem

Fretex håper folk vil legge brukte leker under juletreet i år. Lørdag åpnet butikken Barnas Fretex, der barna kan gi fra seg leker de ikke lenger trenger

Publisert

I fjor ble det solgt leker for over to milliarder kroner. På Barnas Fretex kan de små levere inn leker de ikke bruker og handle seg "nye" gjenbruksleker.

– Vi mener det er på tide å sette gjenbruk av leker på agendaen. Barn ønsker seg alltid
leker, men de trenger ikke være nye for at barna skal bli fornøyd, sier Kristin Hareide,
utviklingssjef butikk i Fretex.

Kristin Hareide. Foto: Fretex
Kristin Hareide. Foto: Fretex

Forrige lørdag var butikklokalet i andre etasje på kjøpesenteret EGER tomme, men på lørdag var det fylt opp av brukte leker på utkikk etter nye eiere. På Barnas Fretex kan barn levere inn det de ikke har glede av lenger og finne seg nye gjenbruksfavoritter.

– Vi ønsker oss leker som noen har lekt med og vært glad i, men som kan gå rett videre til nye barn. Derfor håper vi lekene blir levert i den stand man selv hadde ønsket få dem, sier Hareide.

Dansere, DJ og ansiktsmaling

I anledning åpningen kunne de store og små oppmøtte kose seg med musikk, ansiktsmaling, dansing, tryllekunster og buktaling i tillegg til shoppingrunden.

Ansiktsmalingen slo an under åpningen. Foto: Oda Hveem
Ansiktsmalingen slo an under åpningen. Foto: Oda Hveem

Butikken på EGER er åpen til 23. desember. Det vil også være mulig å gi og kjøpe brukte leker i de andre Fretex-butikkene.

Dansere i aksjon under åpningen. Foto: Oda Hveem
Dansere i aksjon under åpningen. Foto: Oda Hveem

3 av 4 ønsker mer gjenbruk og resirkulering

Ifølge en undersøkelse gjort av Polling and Statistics AS på vegne av Fretex, sier 49 prosent at de kan tenke seg å kjøpe en brukt leke som er i god stand til egne eller andres barn til jul. Ifølge den samme undersøkelsen svarer 76 prosent at de mener det
burde vært mer fokus på gjenbruk og resirkulering også med tanke på julehandelen.

Senterdirektør Nina Buzzi. Foto: Fretex
Senterdirektør Nina Buzzi. Foto: Fretex

Direktør for Eger, Nina Buzzi, forteller at hun ønsker initiativer som Barnas Fretex hjertelig velkommen på senteret.

– Vi mener at kvalitet og produktenes varighet er viktig, fremfor bruk og kast. Vi vil være med på å fremme denne trenden, og å lære barn om gjenbruk. Motehuset EGER har derfor gitt plass til Barnas Fretex midt i varehuset i desember. Konseptet Barnas Fretex er ikke bare riktig for miljøet, men også en mulighet til å la barn dele og glede andre, sier hun.

Fra Norske Talenter til Barnas Fretex

I mai gikk Vilde Winge seirende ut av TV2-konkurransen Norske Talenter. Lørdag var hun på plass på EGER for å kaste glans over åpningen.

– Jeg synes Barnas Fretex er et flott tiltak. Det er gøy at det er så mange som har gitt bort leker, og som nå kjøper leker her. Jeg synes det er veldig gøy at jeg kan være med å bidra med noen av de lekene jeg har vokst fra, og håper at det er mange andre som vil gjøre det samme, sier hun.

Norske Talenter-vinneren Vilde Winge tok turen til Barnas Fretex på åpningsdagen. Foto: Oda Hveem
Norske Talenter-vinneren Vilde Winge tok turen til Barnas Fretex på åpningsdagen. Foto: Oda Hveem

Selv donerte hun et brettspill og lego til den spesielle butikken.

– Gjenbruk er bra for miljø og samfunnet. De fleste av oss har ting hjemme vi ikke bruker, og da er det fint at noen andre kan få glede av det. Jeg har også kjøpt en gave her i dag, forteller Winge.

Powered by Labrador CMS