Illustrasjonsfoto: Nobina, via Creative Commons
Illustrasjonsfoto: Nobina, via Creative Commons

Oslo KrF fremmer forslag om å la alle barn under seks år reise kollektivt gratis

Publisert

Oslo KrF skal fremme forslag om at alle barn under seks år får reise gratis på kollektivtrafikk i Oslo.

I dag kan barn under fire år reise gratis på kollektivtrafikk i Oslo. Kristelig folkeparti i Oslo vil altså øke dette til barn under seks år.

— Vi ønsker å gjøre dette fordi fireårsgrensen er en unaturlig grense. Vi håper på å stimulere til at flere barneforeldre bruker kollektivtrafikk når de for eksempel leverer og henter i barnehagen, sier gruppelederen for Oslo KRF i bystyret, Eirik Lunde, til VårtOslo.

Oslo KRF skal foreslå den nye aldersgrensen når kommunens reviderte budsjett for 2017 behandles i Oslo bystyre på onsdag.

Foreldre sparer 354,- kroner månedlig

Lunde legger til at det i dag koster 354,- kroner ekstra i måneden for foreldre å levere barn "grønt". Hvis man sparer de pengene, vil flere foreldre velge å bruke kollektivtrafikk til barna sine, tror gruppelederen.

— Hvis grensen økes til seks år, betyr det at barn kan reise gratis med kollektivtrafikk til de begynner på skolen. Det er en mer naturlig grense.

— Byrådet har mye ekstra penger på grunn av eiendomsskatten, og de bør derfor innføre et slikt tiltak, som er forholdsvis billig og som kan bety mye for mange, legger Lunde til.

 

 

Powered by Labrador CMS