Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
På nyåret omtalte VårtOslo planene om den nye mathallen Barcode Street Food i Bjørvika. Men korona og restriksjoner gjorde at noen åpningsdato ikke var helt spikret.
Men førstkommende lørdag åpnes den nye mathallen med brask og bram klokken 12.
— Vi håper Barcode Street Food ikke bare blir et møtested for matopplevelser, men også et sted hvor mennesker kommer for å ha det gøy, sier daglig leder Haakon Sand.
Sand har erfaring fra Petter Stordalens hotell The Thief på Tjuvholmen og fra det legendariske hotellet Savoy i London.
— Vi kommer til å ha fokus på å skape et kulturelt mangfold så vel som på å skape gode mat- og drikkeopplevelser, sier Sand.
Med kort avstand til både Munch-museet og Operaen finner man nå et matmarked med 14 nye spisesteder, hundrevis av sitteplasser og det som sies å være en av norges største barstasjoner, heter det i pressemeldingen fra Barcode Street Food. På menyen finnes street food fra alle verdens hjørner.
— Street food er i prinsippet sosialt og uformelt og Barcode Street Food skal reflektere dette. Vi liker det lekfulle, sier Sand.
Gründerne bak satsingen, Wilhelm Larsen og Christian Grosvold, var også med på å starte Oslo Street Food i gamle Torggata bad.
De lover at en matopplevelse i Barcode Street Food ikke skal koste skjorta. Foruten mat fra hele verden skal det serveres retter egnet for både vegetarianere, veganere og kjøttetere, lover de to.
— På dagtid har vi skreddersydd et superbra lunsjtilbud, med sunne og kalorivennlige alternativer for et meget bredt lunsjpublikum. Dermed kan man spise variert, internasjonal og sjarmerende mat daglig, med god samvittighet, sier Wilhelm Larsen.
— Vi har noe for alle, om du så er veganer, pescetarianer eller kjøtteter. Barn, ungdom eller voksen, uansett bakgrunn. På Barcode Street Food skal alle finne noe de liker, lover Larsen.