Fantastiske forhold og en av årets varmeste dager ved åpningen av det nye badeanlegget ved Operaen.

Badstuanlegget Bademaschinen på Langkaia i Bjørvika er herved åpnet. — Et fantastisk tilbud

På rekordtid har Oslo badstuforenings badstuanlegg Bademaschinen reist seg ved Langkaia utenfor Havnelageret. I går kunne de første gjestene teste ut badstuene, brygga og stupetårnet.

Publisert

— Dette har blitt et helt fantastisk anlegg, sier Frode Steen Jacobsen til VårtOslo.

Han er blant de aller første ivrige badstutilhengerne som torsdag formiddag fikk være med på åpningen av Oslo badstuforenings nye badstu- og badeanlegg på Langkaia i Oslo. Etter å ha startet planleggingen på slutten av fjoråret, er oslofolk nå velkomne til å ta i bruk det nye anlegget.

Stor interesse for å være først ute i den nye badstua på Langkaia. Frode Steen Jacobsen øverst til venstre i bildet.

— Trenger et ikke-kommersielt tilbud

Badstuentusiasten Steen Jakobsen har tidligere benyttet seg av badstutilbudet i Tøyenbadet, men fikk for et år siden et tips fra en bekjent om at det var mulig å ta badstu også langs havnefronten. Det var en mulighet han med en gang syntes var interessant.

— Det er utrolig bra å ha et tilbud som disse badstuene. Her kan alle ta del i et tilbud som gjør havna mer tilgjengelig og interessant å besøke for alle, mener han.

Her er det gode muligheter for oslofolk til å glede seg i og utenfor badstuen.

Etter en tur i badstuen og en kjapp dukkert i havnebassenget, hvor vanntemperaturen lå på rundt 22 grader, var han sikker på at dette ikke ville bli siste besøk.

— Jeg ser for meg at jeg kommer til å stikke innom her eller badstuflåtene på Sørenga minst en gang i uka, sier Steen Jacobsen.

Frode Steen Jacobsen var en av de første kundene ved Bademaschinen etter åpningen. — Dette har blitt et fantastisk anlegg, mener han.

Baserer seg på drop-in

Anlegget, slik det står i dag, er bygget som en slags hyllest til 1800-tallets badeinstitusjoner rundt hovedstaden. Byggetiden har vært rekordrask, og daglig leder i Oslo badstuforening, Ragna Marie Fjeld, var svært glad for å kunne åpne dørene til herligheten.

— Her har det gått ganske fort i svingene. Vi begynte å bygge i mars, og nå er vi ferdige Det ligger en stor frivillig innsats for å få dette klart, forteller hun.

På åpningsdagen var det fortsatt noen detaljer som gjensto, men i all hovedsak står anlegget med to badstuer, omkledningsrom og stupetårn nå klart til benyttelse for byens befolkning hver dag mellom 07-19.

Miljø- og samferdselsbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG) fikk æren av å offisielt døpe "Bademaschinen".

— Her trenger du ikke å bestille time. Vi baserer oss på drop-in og har en kapasitet på 20 brukere om gangen, forteller Fjeld.

Plasseringen ev det nye badeanlegget på Langkaia er midlertidig. Foreløpig blir det liggende de neste to årene. Etter det er det ingen som vet hvor det vil befinne seg.

Ragna Marie Fjeld, fra Oslo badstuforening, er svært fornøyd med det nye anlegget.

— Vi håper selvfølgelig å få ligge her også når disse to årene har gått, avslutter lederen av badstuforeningen.

Powered by Labrador CMS