Lokalmiljøets ønske om en stor park i Nydalen ser ut til å være lengre unna en noen gang etter onsdagens bystyremøte. Fra venstre: Are Gosha Szewczyk, Peter Kolstad, Torger Kjeldstad og Caroline Frøyland.

Bystyret sa nok en gang nei til stor park i Nydalen. — MDG og SV løper fra valgløftene sine

Nydalen-beboernes ønske om en stor og grønn park i bydelen ble mer eller mindre torpedert av bystyret onsdag kveld. — Skal vi bygge større, må vi ekspropriere grunn. Da er det snakk om å bruke flere hundre millioner kroner. Det har vi ikke økonomi til, sier nestleder i butviklingsutvalget, Sabina Syed (MDG).

Publisert

Onsdag kveld tok bystyret nok en gang stilling til spørsmålet om det skal anlegges en stor park på 15 mål i Nydalen. Dette er et uttrykt ønske fra beboerne i bydelen, og ønsket fikk støtte fra byrådskameratene SV og MDG i lokalvalget i 2019.

Etter valget har de to byrådspartiene fjernet seg mer og mer fra løftene om å få på plass en slik stor park, og onsdag stemte de med bystyreflertallet mot forslaget fra Venstre og Rødt.

Dermed kan det se ut til at Nydalen-beboernes ønske om en stor og grønn lunge i nabolaget ikke vil bli realisert.

— Må ikke løpe fra løftene sine

Som en av de sterkeste forkjemperne i bystyret for å få realisert Nydalen-bebeoernes drøm, var Rødts Sofia Rana. Hun er skuffet over utfallet av avstemmingen onsdag kveld.

— Nå er det klart at byrådspartiene er i ferd med å løpe fra løftene de ga i valgkampen. De bør stå for det de sa den gangen og sikre at den store parken blir bygget, mener hun.

Rødt-representanten pekte på at planene som nå foreligger, en park på vel 11,5 mål, er langt fra det beboerne i bydelen mener de trenger.

— Byrådspartiene svikter løftene de ga beboerne i Nydalen om en stor park i nærområdet, mener Sofia Rana (Rødt).

— Parken er liten

— Etter 20 års utbygging i Nydalen burde forslaget vært noe annet enn det vi ser i dag. Parken er liten, og deler av den spises også opp av gang- og sykkelveier, påpeker Rana, som også er Rødts representant i byutviklingsutvalget .

Hun er heller ikke så begeistret for utbyggernes forslag om å legge noe av parken på takene i området.

— Grønne tak er et fint tiltak, men det skaper ingen park for beboerne.

Venstre lover fortsatt kamp for parken

Bystyret vedtok forslaget fra byutviklingsutvalget om at framtidige plansaker i området skal ta hensyn til beboernes ønsker. Dette skaper en liten åpning for at en større park i Nydalen kan bli en realitet.

— Det eneste som kan kalles en skikkelig park i de planene som foreligger er en del på 4,5 mål. Det er alt for lite når en vet at barnefamilier flytter ut av Nydalen på grunn av manglende grøntområder, sier Venstres Håkon Riekeles,

Venstres Håkon Riekeles lover fortsatt kamp for en stor og grønn park i Nydalen,

Han var onsdag kveld klar på at han, tross nederlaget i bystyremøtet, ikke vil gi opp kampen for en stor park.

— Nydalen er på størrelse med Grimstad, men har ingen fri- eller grøntområder. Behovet for en stor park er prekært, og denne kampen gir vi ikke opp, lover han.

Det at beboernes behov og ønsker ikke er blitt hørt av byrådspartiene, faller heller ikke i god smak hos Senterpartiets Morten Edvardsen.

— Her er det utbyggerne som har fått styre prosessen, ikke beboerne i Nydalen. Det er klart velgerne hadde forventet mer av politikerne sine i denne saken, sier han.

Mener dagens planer er gode nok

Byrådspartiene SV og MDG er inneforstått med hva de lovet Nydalen-beboerne i forrige lokalvalgkamp. De mener likevel forslaget det siste forslaget er det beste alternativet det er mulig å få på plass uten totalt å sprenge kommunens budsjetter med flere hundre millioner kroner.

— Skal vi bygge større, må vi ekspropriere grunn. Da er det snakk om å bruke flere hundre millioner kroner. Det har vi ikke økonomi til, sier nestleder i butviklingsutvalget, Sabina Syed (MDG).

— Her driver Venstre og Rødt med overbudspolitikk. De trenger ikke å fremme forslag som bruker mye penger, når det ikke er realistisk at forslaget vil bli vedtatt, sier hun.

— Dagens planer for en park i Nydalen er det beste vi kan få til, mener nestleder i byutviklingsutvalget, Sabina Syed (MDG).

Heller ikke SVs Ola Wolff Elvevold mente det er mulig å få til en større park i Nydalen uten at dette vile bli veldig dyrt for Oslo som kommune.

— Du skal huske på at Oslo er en by med begrenset plass og begrenset økonomi. Jeg mener dagens forslag kan bli en veldig god park, understreker han.

Powered by Labrador CMS