Astrid Solberg
– Samfunnet svikter de med aller minst penger, og den sosiale krisen stadig flere nå opplever sender et kraftig signal til oss alle, sier Astrid Solberg, leder av Oslo Røde Kors.

– Våre frivillige møter foreldre som legger mat til side når vi serverer gratis middager, slik at de kan ta med mat hjem

En av fem spurte foreldre i Oslo sier de eller noen i familien enten har gått sulten til sengs, sløyfet måltider eller spist mindre på grunn av dårlig råd den siste tiden.

Publisert

Tallene kommer fra en undersøkelse gjort av Opinion for Røde Kors i desember i år. De viser at det nå ikke bare er mennesker i typiske lavinntektsgrupper som ikke klarer å få endene til å møtes.

– Dette er urovekkende tall. Dette betyr at vi alle kjenner noen som sliter nå, og at dyrtiden allerede har satt dype spor her hjemme, sier Astrid Solberg, daglig leder i Oslo Røde Kors.

Alle Røde Kors’ lokalforeninger i de 15 kommunene hvor flest barn og unge vokser opp i familier med dårlig råd, opplever økt pågang på grunn av dyrtiden. Oslo Røde Kors ser også denne utviklingen.

Går med lue hjemme

Tilbakemeldinger fra de frivillige er nedslående. De treffer deltakere som går med lue hjemme fordi de sparer strøm og som kommer innom våre møteplasser bare for å sitte i varmen.

I mange av Røde Kors’ aktiviteter er matservering en sentral og integrert del av aktiviteten.

– Våre frivillige møter foreldre som legger mat til side når vi serverer gratis middager slik at de kan ta med mat hjem. Det er hjerteskjærende, sier Solberg i en pressemelding.

– Samfunnet svikter

Oslo Røde Kors har lenge vært bekymret for de økende økonomiske ulikhetene i byen vår.

– Samfunnet svikter de med aller minst penger, men den sosiale krisen stadig flere nå opplever sender et kraftig signal til oss alle, både organisasjoner og politikere: Nå må tiltak på plass for å endre utviklingen, sier Solberg.

Powered by Labrador CMS