Linn Aakre og Kristin Antonsen er fornøyd med å ha blitt seriemestere i kvinner 1.divisjon i helgen. Foto: Grüner hockey
Linn Aakre og Kristin Antonsen er fornøyd med å ha blitt seriemestere i kvinner 1.divisjon i helgen. Foto: Grüner hockey

Grüners damelag i ishockey klar for NM-kvartfinale etter å ha vunnet 1. divisjon

En runde før slutt sikret Grüners damelag både serieseier på nest øverste nivå i ishockey, og en kvartfinale i NM-sluttspillet mot ett av de beste lagene i Norge.

Publisert

— Å vinne 1. divisjon har vært målet hele sesongen. Vant jo ikke i fjor, men fikk kvartfinaler. Da spilte vi ganske jevnt med Hasle Løren. Men røyk ut med avgjørelse på sudden death i siste kvartfinalekamp, sier Grüners lagleder Margaret Aaram til VårtOslo.

Serietriumfen kom etter at Grüner vant 3-1 over Tromsø lørdag, og spilte 2-2 mot samme motstander søndag.

Møter trolig Wing i kvartfinaler

Tross serieseier på nest øverste nivå blir det ikke automatisk opprykk på Grüners damelag. Det er fordi damehockeyens 1. divisjon er en såkalt påmeldingsserie. Likevel kan serietriumfen innebære flere kamper mot Norges beste damelag i NM-sluttspillet.

Grüners damelag i ishockey kan juble over å være seriemester i 1. divisjon 2019/20. Foto: Grüner hockey
Grüners damelag i ishockey kan juble over å være seriemester i 1. divisjon 2019/20. Foto: Grüner hockey

Grüner-damene møter trolig Wing fra Trondheim eller Vålerenga i kvartfinalekampene helgen 14. og 15. mars. Med sammenlagtseier går klubben til semifinale i et NM-sluttspill som arrangeres i Grünerhallen på Dælenenga den påfølgende helgen.

— Vi har både tidligere landslagsspillere og spillere som har begynt med hockey i voksen alder. Vårt mål er å ha god stemning og skape gode sportslige resultater, i den rekkefølgen. Vi stiller alltid med minst 15 utespillere på alle kamper, og målet er at så mange som mulig skal spille mest mulig, forteller lagleder Margaret Aaram.

Jentehockey 8. mars i Grünerhallen

Hun er også styremedlem i Grüner med særskilt ansvar for klubbens satsing på jentehockey.

— Vi har litt å gå på når det gjelder jentehockeyen i Grüner. Derfor satser vi nå på rene jentetreninger for aldersgruppa seks til 10 år. Målet vårt er å stille med et jenter U10-lag neste sesong, der jenter fra 7 til 10 år kan spille, forteller Aaram.

Selv om hockeysesongen snart er ferdig setter Grüner i gang rekrutteringsarbeid frem mot neste sesong.

— På kvinnedagen, søndag 8. mars, skal vi ha en jentehockey-dag i Grünerhallen fra klokken 14 til 15.30. Møte opp en time i forkant i hallen på Dælenenga og bli registrert der. Målet er å få så mange som mulig igjen tilbake til høsten, forklarer Margaret Aaram.

Forøvrig er det mulig å se seriemesterne fra Grüner på hjemmebane i siste runde allerede neste helg. Klokken 10 søndag 1. mars møter årets seriemester i 1. divisjon Bergen.

Selv om både serien er vunnet og kvartfinaler er sikret, vil Grüners spillere selvfølgelig gjerne slå bergenserne foran hjemmepublikummet på Løkka.

Powered by Labrador CMS