� Deichman skal være der menneskene er, sier biblioteksjef i Oslo, Knut Skansen. Foto: Deichman

Deichman slår leir på Stortorget. Åpner utendørsbibliotek som flyttes rundt i byen i sommer

Camp Deichman vil være åpent hele sommeren. Utendørsbiblioteket holder det gående sju dager i uka ulike steder i Oslo under åpen himmel i hele sommer. Først ut er Stortorget, som åpnes i ettermiddag.

Publisert

— Deichman skal være der menneskene er, og vi håper at Camp Deichman vil gi flere oslofolk en hyggelig mulighet til å stifte bekjentskap med folkebiblioteket sitt, sier biblioteksjef i Oslo, Knut Skansen i en pressemelding.

Startskuddet for sommerens Camp Deichman er klokken 16 på Stortorget tirsdag. Da er det kulturbyråd Rina Mariann Hansen som står for den høytidelige åpningen.

Støttes av Bilfritt byliv

Camp Deichman vil være åpent sju dager i uka. Det nyskapende utendørsbiblioteket består av en container, fire biblioteksykler, en iskrembod-sykkel fra Sandwich Brothers, og en sceneplatting.

Her vil oslofolk kunne låne bøker, lese aviser, leke leker, oppleve arrangementer, skaffe seg bibliotekkort, eller bare sitte og slappe av med is og kaffe i sola.

Camp Deichman på Rådhusplassen med Nobels fredssenter i bakgrunnen. Foto: Deichman

Camp Deichman er støttet med midler fra Bilfritt byliv, og byrådet håper at det nye utendørsbiblioteket skal bli en grønn og trivelig møteplass i Oslo sentrum.

— Tar i mot forslag

— Det er et mål for byrådet å skape mer liv i sentrum. Vi vil gi mer rom for lekeplasser, uteserveringer, kunst og kultur istedenfor biltrafikk og parkeringsplasser. Camp Deichman er bilfritt byliv på sitt beste, med bøker og arrangementer der folk ferdes til daglig, sier kulturbyråd Rina Mariann Hansen i pressemeldingen.

— Sommeren er lang, og vi har ennå ikke spikret hele programmet for Camp Deichman. Vi tar gjerne imot alle ønsker og forslag til arrangementer og aktiviteter som kan høre hjemme på Oslos flunkende nye utendørsbibliotek, sier biblioteksjef Knut Skansen.

Powered by Labrador CMS