Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen oppfordrer sine følgere til å stemme på Arild Hermstad, ikke Einar Wilhelmsen, i kveldens nominasjonsmøte til MDGs valgliste i Oslo.

Tilspisser seg rundt andreplassen på valglista til Oslo MDG. Byråd ut mot byråd

Byutviklingsbyråd Hanna Marcussen oppfordrer folk til å la være å stemme på sin kollega, finansbyråd Einar Wilhelmsen. – Med Arild Hermstad i duo med Sirin Stav Hellvin på topp øker sjansene våre for å gjøre et brakvalg.

Publisert

I kveld er det nominasjonsmøte i Oslo MDG, og det er strid rundt flere av plassene på lista. Einar Wilhelmsen har valgt å utfordre fungerende partileder Arild Hermstad, som er innstilt til andreplassen på Oslo MDGs valgliste foran kommunevalget neste høst.

– Kjære partifeller i Oslo MDG, hvis dere ønsker Arild Hermstad som partileder oppfordrer jeg dere sterkt til å stemme på Arild på 2. plass på listen, sier Marcussen.

Hermstad stiller også til valg som leder av partiet. Det valget vil bli avgjort under partiets ekstraordinære landsmøte 26. november.

– Men Arild er partilederen vår

– Einar Wilhelmsen er en superdyktig fyr, som jeg er glad for at kommer til å ha en viktig rolle i oslopolitikken fremover, men Arild er partilederen vår. Det vil han forhåpentligvis også være etter det ekstraordinære landsmøtet i november. For at Arild skal lykkes, må vi - hans eget fylkeslag - bidra til å spille ham god. Det vinner både Oslo MDG og hele MDG på, sier Marcussen.

– Med Arild i duo med Sirin Stav på topp øker sjansene våre for å gjøre et brakvalg i Oslo og få enda mer gjennomslag for grønn politikk!

- Vil svekke MDG nasjonalt

Også bystyrepolitiker for MDG Hulda Holtvedt stiller seg bak Hermstad: – Vi må sette alle kluter til for å vinne valget i 2023, og da bør vi toppe laget med partilederen. Han er den aller beste vi har, sier bystyrepolitiker Hulda Holtvedt til Avisa Oslo.

Et benkeforslag fra bystyremedlem Sabina Syed har sørget for at den fungerende partilederen utfordres av finansbyråd Wilhelmsen.

– Det er å svekke Oslo MDG om vi ikke velger finansbyråd Einar Wilhelmsen på andreplass, og det vil svekke MDG nasjonalt om ikke Arild får anledning til å fokusere 100 prosent på jobben som partileder, sier Syed til Avisa Oslo.

– Jeg er den beste kandidaten

Selv sier Einar Wilhelmsen følgende på sin Facebook-profil:

– Dette valget handler om hvem som skal stå på toppen av Oslo-lista ved neste kommunevalg. Hvem som skal lede valgkampen, og ikke minst hvem som skal lede laget og gjennomføre politikken vi har gått til valg på de neste fire årene i Oslo. Jeg stiller mot Arild fordi jeg er den beste kandidaten.

– Men jeg ble politiker for å få til ting, for å gjøre Oslo til en bedre by. Det er jeg god på. Min politiske visjon er at det alltid skal være enklest og greiest å velge miljøvennlig. Vi skal bygge byen sånn at vi kan leve gode liv i Oslo, uten å rasere naturen, uten å koke planeten.

– Oslo-politikken er sitt eget univers, og Oslo-prosjektet er noe helt spesielt. Å stå på andreplass og i fronten av vårt prosjekt de neste fire åra er en voldsom oppgave. Det er ikke en deltidsjobb, sier han.

Powered by Labrador CMS