Bymiljøetaten oppfordrer naboer til å hjelpe hverandre med å følge med på skiltene. Og eventuelt hjelpe hverandre til å flytte bilen hvis man ikke selv kan gå ut av huset

Nå starter vårrengjøring av gatene. Pass på hvor du parkerer

— Inntauing av biler er noe vi ønsker å unngå, sier Joakim Hjertum i bymiljøetaten. Sjekk skilting i gaten du parkerer en gang i døgnet, oppfordrer kommunen. Og hjelp naboer som ikke kan forlate huset.

Publisert

— Tross korona-utbrudd har bymiljøetaten vurdert at det er viktig å gjennomføre vaskingen, for å minimere svevestøv og sørge for at mye søppel etter vinteren blir fjernet, heter det i en pressemelding fra Oslo kommune.

— Nå som snøen er borte ser vi at gatene sårt trenger en vårvask for å bli kvitt all grusen. Derfor er det veldig bra at vi klarer å gjennomføre vårrengjøringen til tross for omstendighetene. Jeg vil også oppfordre folk til å hjelpe hverandre med å flytte biler slik at feiebilene kommer frem, sier miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG).

Bymiljøetaten gjennomfører vårrengjøringen av Oslos gater for å redusere svevestøv og sørge for at mye søppel etter vinteren blir fjernet.

Les også: "Oslo hjelper Oslo" har fått 39.000 medlemmer

Håper naboer hjelper syke og isolerte

— Vi har forståelse for at det kan være utfordrende for en del som nå er isolert eller syke å følge med på skilting og få flyttet bilen. Vi vil derfor oppfordre naboer til å hjelpe hverandre med å følge med på skiltene, og eventuelt få hjelp til å flytte bilen hvis man ikke selv kan gå ut av huset , sier Joakim Hjertum, seksjonssjef for veidrift i bymiljøetaten.

— Inntauing av biler er noe vi absolutt ønsker å unngå. For vår del er feilparkerte biler noe som skaper store forsinkelser i rengjøringsarbeidet. For de som må hente bilen sin på inntauingstomta er det kostbart og mye bryderi.

— Det er derfor veldig viktig at de som parkerer bilen sin langs kommunal vei følger ekstra godt med nå. Husk å sjekke for nye skilter i gata minst én gang i døgnet, oppfordrer Hjertum.

Les også: 10 tips til helgetur i Oslo, fri for korona

— Alle gater blir rengjort

Det aller viktigste er å følge med på skiltene i gatene. Bymiljøetaten setter opp skilt i gatene som skal rengjøres minimum 24 timer før rengjøringen starter.

— Intensjonen når vi setter opp skiltene er at vi skal klare å rengjøre gaten innenfor det tidsrommet som er satt opp. Dessverre opplever vi hvert eneste år at det blir forsinkelser, og at vi ikke rekker alle de gatene vi hadde planlagt. Det skyldes som oftest mange feilparkerte biler, sier Hjertum.

— Da vil skiltene tas ned, og settes opp igjen på et senere tidspunkt. Det er mye logistikk under vårrengjøringen, men alle gater vil bli rengjort før maskinene parkeres, sier seksjonssjefen i bymiljøetaten.

Powered by Labrador CMS