– Imdi tar varslene mot Bydelsmødre på alvor og følger opp disse grundig, sier divisjonsdirektør Benedicte Barkvoll.

Bydelsmødre mister statsstøtten etter varsler om kritisk arbeidsmiljø

Den statlige støtten til organisasjonen Bydelsmødre blir frosset etter at flere ansatte har varslet om arbeidsforholdene og konflikter. – Vi har stanset utbetaling i påvente av at undersøkelsene ferdigstilles.

Publisert

VårtOslo har i to ulike saker fortalt om de interne stridighetene i den frivillige organisasjonen Bydelsmødre. Dokumenter VårtOslo har fått tilgang på at viser at hverdagen er alt annet enn rosenrød i organisasjonen.

Et tilsyn fra Arbeidstilsynet i juni retter skarp kritikk mot arbeidsmiljøet. Her mangler både HMS-rutiner, betaling for overtid og verneombud.

Ansatte jobber på det de mener er ulovlige kontrakter, og det generelle samarbeidsklimaet i organisasjonens administrasjon skal være svært dårlig.

En anonym varsler har i tillegg levert et varsel om organisasjonen til Oslo kommunes sentrale varslingsmottak. Dette varselet undersøkes nå av velferdsetaten. Nå tar også Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (Imdi) grep.

– Tar varslene alvorlig

– Imdi tar varslene på alvor og følger opp disse grundig. Vi er i dialog med organisasjonen og har stanset utbetaling av andre termin i påvente av at undersøkelsene ferdigstilles, sier divisjonsdirektør Benedicte Barkvoll til NRK.

Organisasjonen har etablert frivillige grupper i åtte Oslo-bydeler og seks kommuner siden oppstarten i 2016 og fikk støtte på en million kroner i statsbudsjettet i 2021. Målet er å skape «synlige og trygge brobyggere mellom det offentlige og lokalsamfunn» blant kvinner, primært med etnisk minoritetsbakgrunn.

Forsøker å løse utfordringene

Leder av organisasjonen, Nasreen Begum, har tidligere opplyst til VårtOslo at hun ikke ønsker å kommentere enkeltstående kritikk eller påstander.

Hun svarer at Bydelsmødre Norge, etter påleggene fra Arbeidstilsynet og varslene til kommunen, jobber sammen med et eksternt kosulentselskap. I tillegg samarbeider de med Arbeidstilsynet og velferdsetaten for å løse alle utfordringer til det beste for både ansatte og organisasjonen.

Powered by Labrador CMS