Leder av Oslo Ap, Frode Jacobsen, var i utgangspunktet foreslått av nominasjonskomiteen til å stå på tredjeplass på fylkespartiets stortingsliste ved valget neste høst.

Frode Jacobsen gir fra seg 3. plass på Oslo Aps stortingsliste til Espen Barth Eide

Nominasjonskomitéen plasserte Espen Barth Eide på den høyst usikre femteplassen på Oslo Arbeiderpartis stortingsliste. Det utløste bråk før nominasjonsmøtet 1. desember. Men nå har saken tatt en uventet vending.

Publisert

Leder Frode Jacobsen i Oslo Ap gir fra seg tredjeplassen på Oslo Arbeiderpartis stortingsliste til Espen Barth Eide. Dernest foreslår Jacobsen at han selv får femteplassen ved valget neste høst.

— Jeg er laga sånn at jeg alltid tenker på hva som er best for partiet, enten det handler om meg sjøl eller andre. Som leder for Oslo Arbeiderparti føler jeg et ansvar for å bidra til å gi nominasjonskomiteen handlingsrom, skriver Jacobsen på sin Facebook-side.

Barth Eide med på å bytte listeplass

— Så dersom det kan bidra til at partiet og nominasjonskomiteen oppnår en samlende løsning, med Espen på tredjeplass og meg sjøl på femteplass, er jeg villig til det. Jeg mener femteplassen er en sikker plass. Vi må ha trua på at et samlet og sterkt Oslo Ap kan få minst fem faste representanter, sier Frode Jacobsen.

Espen Barth Eide (til h.) i samtale med partifelle Dag Terje Andersen i stortingssalen.

Espen Barth Eide sier han er glad for at Jacobsen har tatt et grep som bidrar til at situasjonen blir løst.

— Det inspirerer meg veldig til å drive en målrettet valgkamp sammen med Frode og andre, sier Barth Eide til NTB.

Lang utenrikspolitisk fartstid

Barth Eide sa opprinnelig fra seg femteplassen som han ble innstilt til av nominasjonskomiteen, for en ukes tid siden. Årsaken var at han hadde gitt beskjed om at han ville stå på sikker plass.

56 år gamle Espen Barth Eide har sittet en periode på Stortinget for Ap, men har lang politisk fartstid som blant annet forsvarsminister og utenriksminister under Jens Stoltenberg som statsminister.

Fra 2014 til 2016 var Barth Eide direktør for Verdens Økonomiske Forum. Frem til rett før stortingsvalget i 2017 var han Kypros-spesialrådgiver for FNs generalsekretær Antonio Guterres.

Forslaget til stortingsvalgliste for Oslo Ap er nå ute på høring i partilagene og AUF i Oslo, som har frist til 16. november med å gi tilbakemelding.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS