Annonse

Sparetips for deg som er student

Det er ingen tvil om at det kan være vanskelig å spare penger når man er student, og noen ganger kan det til og med være vanskelig å ha nok å rutte med for at måneden skal gå opp. Derfor kan det være godt med noen gode sparetips. Sparetipsene gjør at du som student forhåpentligvis vil få litt ekstra å rutte med.

Vi har funnet frem noen gode tips som vi håper at du kan bruke for å få en litt enklere studietid, og kanskje du til og med klarer å spare litt ekstra slik at du kan spare opp til noe du ønsker deg, eller kose deg litt ekstra på slutten av måneden.

Lag et budsjett

Det er kanskje det mest brukte tipset, men likevel er det verdt å nevne at det kan være en god ide benytte seg av et budsjett.

Grunnen til at budsjett fungerer så godt er fordi du enkelt for god oversikt over hvor mye penger som går inn og ut av kontoen din hver måned. På den måten er det enkelt å få oversikt over hvor mye penger du kan bruke på de forskjellige postene.

Her er det viktig at du prioriterer det du virkelig må betale, sånn som nedbetaling på billån uten egenkapital, husleie, strømregning eller matvarer.

Dersom du ser at det blir litt lite penger til overs så er det viktig at du heller kutter ned på kleskjøp eller lignende, slik at du får råd til det som virkelig trengs. Her handler det rett og slett om prioriteringer.

Bruk et hjelpemiddel

Hvis du synes det er vanskelig å spare penger på egenhånd så er det greit å vite at det finnes mange gode hjelpemidler der ute.

Du kan for eksempel benytte deg av Storebrand sin spareapp Dreams. Dette er en app som gjør det enkelt for deg å spare penger ved å bruke såkalte «sparehacks». Klikk på kaffeknappen når du dropper å kjøpe kaffe på cafe og aktiver fullmåne som sparer 100 kroner hver gang det er fullmåne.

DnB har også en god spareapp dersom du er kunde i banken. Her er det lett å få oversikt over hva du bruker penger på, hvilke kontoer du har og få god kontroll over sparekonto eller investeringskonto dersom du har det.

Mye av grunnen til at det kan være vanskelig å spare er rett og slett fordi man ikke har helt kontroll over hva som går inn og ut, og det får du med denne appen.

Powered by Labrador CMS