Hva er egentlig et smarthus?

De aller fleste har nok hørt begrepet smarthus, men hva betyr det egentlig og hvordan kan du gjøre ditt hus til et smarthus? I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på dette, for smarthus har nemlig blitt den aller mest dominerende trenden på markedet og er derfor noe som absolutt er verdt å dykke litt dypere ned i. For til tross for at du kanskje ikke har vurdert å gjøre huset ditt til et smarthus kan det hende at du får lyst til det etter å ha lest denne artikkelen. Det er nemlig vanskelig for de aller fleste å komme tilbake til det tradisjonelle etter å ha prøvd disse smarte løsningene.

Noe av det aller første du kommer til å gjøre etter å ha lest denne artikkelen er mest sannsynlig å lete etter en leverandør av smarthus komponenter. For det å gjøre hjemmet ditt til et smarthus er med stor sannsynlighet det du kommer til å ha lyst til å gjøre. Men hva er egentlig et smarthus? Begrepet smarthus beskriver teknologien som gjør det mulig for deg å for eksempel styre lys, temperatur og andre elementer i hjemmet ditt og sikre deg at alt er som det burde være når du for eksempel ikke er hjemme.

Du kan med fordel se for deg for eksempel vanlig belysning som en gammel mobiltelefon og en moderne løsning for belysning fra for eksempel Lumier.no med en ny smarttelefon. Livet blir bare litt enklere og krever mindre av deg. Se for deg å kunne stille inn lyset slik at det slår seg av og på, på faste tidspunkter, eller bare det å kunne slukke lyset ditt med mobilen og slippe å reise deg fra senga. Ikke dumt akkurat!

Hvorfor bør du velge smarte løsninger?

Det er enkelt! La oss oppsummere det for deg:

● Sikkerheten i hjemmet ditt blir bedre! Boligen overvåkes med sensorer og du er derfor bedre sikret mot alt fra brann, fuktskade og innbrudd.

  • Energiforbruket ditt blir også enklere å kontrollere, både fordi du raskt kan finne feil på elektriske elementer og bytte dem og kontrollere komponenter som varme og belysning mye bedre.
  • Klimahelt kan du også enklere bli! Det er nemlig enkelt å justere tingene i hjemmet ditt slik at du kan få en mer bærekraftig løsning.
  • Det er enklere for deg, fordi du kan kontrollere det aller meste i hjemmet ditt. Skru for eksempel på varmen når dere er på vei hjem fra hytta, lås opp døren for gjester før du kommer hjem selv eller slå på lyset om kvelden mens du er på ferie slik at det ser ut som at noen er hjemme og sjansene for innbrudd blir mindre.
  • Økt komfort. Alt i alt er økt komfort en av de største grunnene til at mange velger en løsning som dette. Du øker komforten din på utrolig mange forskjellige plan når du velger en løsning som dette, og det er noe som virkelig kan gjøre en forskjell.

Det er mange som er litt skeptiske når det kommer til smarthus, men i bunn og grunn er det bare et begrep som dekker over forskjellige typer installasjoner som kobler de elektriske komponentene i hjemmet ditt sammen på en måte som gjør det enklere for deg å både overvåke dem og ikke minst kontrollere dem – for eksempel gjennom en app på mobilen din.

Det er en løsning der man enkelt kan begynne med et lite element og bygge på mer og mer over tid. Tenk for eksempel på hvor mye strøm du vil spare hvis du bruker sensorer, slik at alle som glemmer å skru av lyset på for eksempel badet ikke trenger å ha dårlig samvittighet for strømregninga lengre. Eller å ha den samme musikken i hele huset via smarte høyttalere, slik at du kan høre på det samme på kjøkkenet, i dusjen og på terrassen. Smart!

Powered by Labrador CMS