Annonse

Har du mange kredittkort og smålån kan det være smart å refinansiere disse i et lån med bedre rente og vilkår.
Har du mange kredittkort og smålån kan det være smart å refinansiere disse i et lån med bedre rente og vilkår.

Derfor kan det være smart å refinansiere

Det er tøffe økonomiske tider og mange sliter med å få endene til å møtes.

Tall fra Gjeldsregisteret viser en fortsatt økning i rentebærende forbruksgjeld og gjeld fra kredittkort som har gått over den rentefrie perioden. Mange nordmenn har flere smålån og kredittkort og betaler ofte mye i fakturagebyr og omkostninger per lån. Er du en av disse så kan refinansiering være en løsning. Her forklarer vi hvorfor.

3 grunner til å refinansiere forbruksgjelden din

Har du forbrukslån og kredittkortgjeld? Kanskje flere ulike smålån? Da kan det lønne seg å refinansiere disse. Når du refinansiere baker du inn alle smålån og dyre kredittter inn i et nytt samlingslån. Din totale lånesum blir den samme - du tar altså ikke opp mer i lån, men du får færre avgifter og bedre oversikt over økonomien.

3 fordeler med refinansiering

  • En refinansiering kan gi bedre oversikt over økonomien

Som vi var inne på tidligere så kan refinansiering gi deg bedre oversikt over økonomien. Du får et lån å forholde deg til og slipper flere fakturaer og forskjellige renter og betalingsdato. Når du får bedre oversikt kan dette gjøre at du blir mer motivert til å betale ned gjelden fortere.

  • Bedre villkår og lavere rente på ditt nye lån er målet

Forhåpningsvis får du bedre vilkår på et et større lån enn du har på kredittkort og mindre forbrukslån. Det du eventuelt sparer på å refinansiere kan du bruke på å betale ned lånet fortere. Tenk på at lang nedbetalingstid betyr dyrere lån. Se alltid på effektiv rente når du sammenligner lån - den viser den totale kostnaden for lånet

  • Du kan bli gjedsfri fortere

Hovedpoenget med refinansiering er å få bedre vilkår enn man har på eksisterende lån. Det skal bli billigere for deg å betjene lånet, slik at du kan bli gjeldfri raskere enn det som opprinnelig var mulig for deg.

Velg refinansiering som gir best vilkår

Du har i prinsippet to valg når det kommer til refinansiering - du kan refinansiere med med sikkerhet i bolig eller refinansiere med et lån uten sikkerhet - for eksempel et forbrukslån med lavere rente. Sistnevnte kan være aktuelt om man har mange rentebærende kredittkort eller dyre smålån. Sammenlignet med kredittkort har større forbrukslån ofte mye bedre vilkår og betraktelig lavere effektiv rente enn kredittkort.

Refinansiering med sikkerhet i bolig er ofte billigst

Den løsningen som gir deg den aller beste renten er å refinansiere med sikkerhet i bolig. Når du refinansierer med sikkerhet i bolig så baker du inn forbruksgjelden og kredittkortgjeld i boliglånet ditt. Dette er en smart løsning for deg som har eid boligen en stund og har rom for å øke lånet.

Sammenlign alltid långivere før du bestemmer deg så du får beste og billigste vilkår på refinansieringslånet.

Powered by Labrador CMS