Nominert på topp for Oslo Høyre til stående applaus: — Jeg har alltid stemt Høyre, sa Anne Lindboe. Her jubler ordførerkandidaten sammen med byrådslederkandidat Eirik Lae Solberg.

- Jeg blir en annerledes ordfører, sa Anne Lindboe da hun og Eirik Lae Solberg ble klappet inn på topp for Oslo Høyre

Til akklamasjon ble Eirik Lae Solberg og Anne Lindboe mandag kveld nominert som Oslo Høyres toppkandidater ved neste års valg. — Jeg har alltid stemt Høyre, sa Lindboe til stående applaus fra den stappfulle salen.

Publisert

Salen i Høyres hus var stappfull da Eirik Lae Solberg og Anne Lindboe uten noen form for dramatikk ble nominert som toppkandidater for Oslo Høyre ved neste års kommunevalg.

For mange av partimedlemmene er ordførerkandidat Anne Lindboe et nytt bekjentskap. Det tidligere barneombudet understreket at Høyre alltid har vært hennes partipreferanse, selv om hun aldri har vært partipolitisk aktiv.

— Jeg er en blågrønn politiker

— Jeg har alltid stemt Høyre, sa Lindboe til stående applaus fra den stappfulle salen i Høyres hus.

— Jeg ser på meg selv som en blågrønn politiker. Og jeg blir nok en annerledes ordfører, sa Lindboe der hun sto på scenen sammen med Eirik Lae Solberg.

Sistnevnte har lang fartstid fra Oslo-politikken, og var partiets byrådslederkandidat også ved forrige valg i 2019. Et valg der Oslo Høyre gjorde det relativt godt, men uten at borgerlig side i bystyret ble stor nok til å vinne tilbake byrådsmakten i hovedstaden.

Etter en periode i næringslivet skal Lae Solberg tilbake til heltidspolitikk i god tid før valgkampen starter. Lindboe er allerede på plass som heltidspolitiker med kontorplass i Høyres hus.

Anne Lindboe er et nytt bekjentskap for mange av Oslo Høyres medlemmer. Sammen med Eirik Lae Solberg er hun toppkandidat for partiet ved valget neste høst.

Nettopp hvordan partiet skal klare å fravriste de rødgrønne byrådsmakten neste høst, var også temaet da Oslo Høyres leder Morten Steenstrup innledet nominasjonsmøtet.

— De andre borgerlige oppnår kanskje 15 prosent. Da må vi ha minst 35 prosent av stemmene, sa Steenstrup om hvordan de rødgrønne skal jages ut av byrådskontorene etter åtte år.

Har startet langspurt mot valget

— Da jeg ble leder sa jeg at dette blir krevende, men at det ikke er umulig. I dag kan jeg si følgende – dette ser jeg på nå som enda mer mulig, men like krevende, sa Oslo Høyres leder.

VårtOslo har tidligere omtalt prosjektet Byrådsmakt 2023, der Høyre har startet en langspurt mot valget neste høst. Overfor representantskapet i fylkespartiet understreket Steenstrup at det meste i Oslo-valget kan avgjøres før selve valgdagen neste høst.

Oslo Høyres leder Morten Steenstrup: — Hele valgkampen handler om å nå ut. Også til de med innvandrerbakgrunn.

— Valglokalene åpner 10. august neste år. Så telles stemmene 11. september på slutten av valgdagen. Men vet dere hvor mange som forhåndsstemte ved stortingsvalget for ett år siden?

Vil jakte på innvandrerstemmer

— Jo, 62 prosent hadde forhåndsstemt da man kunne gå til valgurnene. I 2019 var det 42 prosent som forhåndsstemte, og i 2015 var det 34 prosent. Det skjer et paradigmeskifte. Når vi i Oslo Høyre står på T-banestasjonen og deler ut løpesedler rett før valgdagen er det egentlig for sent. Toget har gått, sa Steenstrup til en fullsatt sal i Høyres hus.

Nå har Oslo Høyre på plass sine to toppkandidater - Eirik Lae Solberg og Anne Lindboe. Resten av listen nomineres på Oslo Høyres representantskapsmøte 5. desember. Samlet vil Høyre stille med 65 personer på listen ved kommunevalget neste år.

— Da må vi nå ut til velgere bredt. Hele valgkampen handler om å nå ut. Også til de 190.000 med innvandrerbakgrunn, 34 prosent av velgermassen. Husk at selv om du ikke har statsborgerskap, så kan du stemme dersom du har bodd i Norge i tre år

Powered by Labrador CMS