Torsdag formiddag åpnet Oslo bussterminal offisielt etter en lengre ombyggingsprosess. Foto: Katrine Lunke / Apeland

Oslo bussterminal har fått en etterlengtet ansiktsløft. – En utrolig vellykket modernisering

I dag åpnet Oslos bussterminal offisielt etter en lenge etterlengtet oppussing. – Endelig har bussterminalen blitt et hyggelig møtested, mener byrådsleder Raymond Johansen.

Publisert

Da Galleri Oslo åpnet i 1988 hadde det langstrakte bygget allerede rukket å bli heftig debattert i byens befolkning. Spesielt har mange vært skeptiske til fasilitetene og utseendet ved bussterminalen.

Det siste halvannet året har derfor Akershus Kollektivterminaler, som drifter terminalen, gjennomført en omfattende renovering og fornying av terminalen. Bussterminalen har fått større og romsligere fellesarealer og et bedre servicetilbud.

Det er ikke bare innendørs bussterminalen har fått en skikkelig «make-over». Også inngangen fra Oslo S er betydelig rustet opp. Foto: Katrine Lunke / Apeland

— Har blitt et sted å være

Torsdag morgen ble den nye terminalen offisielt åpnet av klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V), og det manglet ikke på godord.

— Det er fantastisk å se hvor flott det har blitt her. Det er rart å tenke på at den utskjelte bussterminalen nå virkelig har blitt et sted å være for byens befolkning, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Han får støtte av både fylkesordfører Anette Solli (H) og statssekretær i samferdselsdepartementet, Tommy Skjervold (Frp).

Den nyoppussede bussterminalen får masse skryt og lovord. Fra venstre administrerende direktør for bussterminalen Jafar Altememy, statssekretær i samferdselsdepartementet Tommy Skjervold (Frp), klima-og miljøminister Ola Elvestuen (V), fylkesordfører i Akershus Anette Solli (H) og byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Foto: Christian Boger

— Dette har blitt en utrolig vellykket modernisering. Endelig kan vi gi reisende som kommer med buss til hovedstaden et tidsriktig og godt førsteinntrykk av byen. Ikke bare er det viktig for opplevelsen de reisende får av byen vår, men også for å få flere til å reise kollektivt, sier Solli.

Også klima- og miljøministeren var imponert over det han fikk se av den nyoppussede terminalen.

— Det var store vyer rundt dette bygget da de ble åpnet for 30 år siden. Siden har det vel bare gått én vei. Derfor er det utrolig å flott å se hva eierne nå har fått til med den nyoppussede bussterminalen. Dette har blitt noe helt annet enn hva det var, mener Elvestuen.

Også renholderne ved bussterminalen er fornøyd med de nye oppgraderingene. Foto: Katrine Lunke / Apeland

Et prosjekt for hele området

Den stolteste personen i flokken var uten tvil administrerende direktør i Akershus Kollektivterminaler, Jafar Altememy. Som øverste ansvarlig for oppgraderingen har han selv gått gatelangs i nabolaget for å naboene med på prosjektet.

— Vi har hatt som mål å skape et byrom og en møteplass, ikke bare for de reisende, men også for bydelens befolkning. Dette dreier seg ikke bare om bussterminalen, men hele utviklingen rundt Vaterland og Grønland, påpeker han.

Fellesområdene ved bussterminalen har fått en lenge etterlengtet oppgradering. Foto: Katrine Lunke / Apeland

Etter en del nøling, er Altememy veldig fornøyd med den responsen de har fått fra lokalmiljøet.

— Noen var kanskje litt skeptiske i startfasen, men når vi fikk forklart prosjektet skikkelig, var det ikke så vanskelig å få solgt inn våre tanker, forteller direktøren.

Prosjektet sluttført

Den offisielle åpningen setter en sluttstrek for oppussings- og moderniseringsprosjektet som startet i april 2018.

— Vi prøver stadig å bli bedre og fornye oss, men foreløpig har vi ikke planlagt flere store endringer, sier Altememy.

Er du lei av harde ventebenker, finnes det et alternativ på den nye bussterminalen. Foto: Katrine Lunke / Apeland

Med 1350 bussavganger og vel 50.000 reisende, er bussterminalen byens tredje største kollektivknutepunkt. Lenge har det vært diskutert å bygge en ny bussterminal for å øke kapasiteten. Fortsatt er dette helt i det blå.

— Slik saken står i dag er det umulig å si hvor lenge vi blir værende her. Kanskje må vi flytte, kanskje blir vi her for alltid, konstaterer sjefen for bussterminalen.

Powered by Labrador CMS