Vålerenga-forsvaret og kaptein Stine Ballisager Pedersen holdt godt unna for Rosenborg-angriperne søndag.

For første gang i år gikk Vålerenga-damene målløse av banen i en seriekamp

Etter åtte seriekamper har Vålerenga-damene fortsatt til gode å tape i årets sesong. Men i dag ble det likevel bare uavgjort borte mot tabelltoer Rosenborg.

Med nesten en tredjedel av seriespillet unnagjort har Vålerenga-damene gullmedaljer i sikte.

Før søndagens toppmøte med Rosenborg ledet østkantens jerndamer med tre poeng på ettermiddagens motstander.

— Tett kamp

Etter turen nordover til Trondheim troner hovedstadslaget fortsatt øverst på tabellen, selv etter et uavgjort og målløst oppgjør i Trondheim.

— Dette var en veldig tett kamp hvor begge lag styrte sine perioder av kampen, sier Andrine Tomter til TV2.

Søndagens kamp var den første av til nå åtte kamper hvor østkantlaget ikke klarte å sette ballen bak motstanderens keeper.

Hos TV2 var ekspert Mia Finstad Berg før kampen imponert over hva Vålerenga-damene har vist hittil i sesongen.

Vålerenga og Karina Sævik gikk for første gang målløse av banen denne sesongen.

— Defensivt er dette laget veldig bra, og da er det ikke noe problem for de offensive spillerne deres å bare kjøre på i den andre delen av banen, mente hun.

Selv er Vålerenga-spissene, og i særdeleshet toppscorer Karina Sævik, godt fornøyd med serieåpningen.

— Det er utrolig gøy å score mål sånn vi gjør det om dagen. Jeg tror den viktigste grunnen til målfesten er at vi er mer samspilt i år en i fjor, sier vestlendingen.

Tett og sjansefattig førsteomgang

Etter en tidlig farlighet for hjemmelaget og Synne Skinnes Hansen, var det i begynnelsen av 1. omgangen liten tvil om hvem som skulle være det beste laget fra start i Trondheim.

De kongeblå fra hovedstaden rullet opp flere angrep på rad, mens trønderne i sort og hvitt hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Presisjonen i avslutningene manglet imidlertid for Vålerenga, og de helt store sjansene uteble.

Etter vel kvarteret spilt skulle Vålerenga og Janni Thomsen være svært så nær en scoring.

Danskens susende frispark fra vel 18 meter traff stolpen, uten at det virket som om Rosenborg-keeper Rugile Rulyte hadde kontroll på ballen.

Det frisparket ble den eneste virkelig store sjansen i første omgangen, hvor Rosenborg etterhvert tok mer og mer over spillet. Mål ble det likevel ikke, og lagene kunne dermed gå til hvilen med resultatet 0-0.

Rosenborg med dominans

Akkurat som den første startet 2. omgangen med en liten farlighet for hjemmelagets Skinne Synnes Hansen, men hun fikk lite ut at det som i utgangspunktet var en mulighet til å ta en ledelse for trønderne.

Etter ti minutter fikk også Emilie Nautnes en sjanse for hjemmelaget, men skuddet fra skrått hold føk over tverrliggeren til Jalen Tompkins i VIF-buret.

De to sjansene ga bud om at de sorte og hvite var svært interesserte i å bli det første laget denne sesongen som tok skalpen til serielederne fra Oslo øst.

Og Rosenborg-spillerne fikk bedre og bedre grep på gjestene, som i motsetning til i den første omgangen ble litt liggende litt for dypt i banen.

Dermed fikk hjemmelagets midtbane mer tid til å få spillet inn i den formen de selv ønsket.

Det kampbildet skulle holde seg omgangen ut. Og da ingen av lagene klarte å skape de helt store sjansene ble det en fortjent poengdeling mellom landets to beste kvinnelag søndag ettermiddag.

Rosenborg - Vålerenga 0 - 0 (0-0). Koteng arena. Gule kort: Elin Sørum og Matilde Rogde (RBK).

Rosenborg(4-2-3-1): Rugile Rulyte - Mali Lilleås Næss, Sara Hørte, Mathilde Harviken, Kristine Minde - Elin Sørum, Emilie Joramo - Synne Skinnes Hansen, Anna Langås Jøsendal, Selma Sol Magnusdottir (Matilde Rogde i 10min) - Emilie Nautnes

Vålerenga(3-4-3): Jalen Tompkins - Ingibjörg Sigurdardottir, Stine Ballisager Pdersen , Andrine Tomter (Guldbjerg Pedersen i 1min) - Janni Thomsen, Olaug Tvedten (Stine Brekken i 17min), Thea Bjelde, Ylinn Tennebø - Felicia Rogic, Karina Sævik, Elise Thorsnes (Mawa Sesay i 62min)