Ingibjörg Sigurdardottir og Vålerenga kunne juble etter søndagens seier i nabooppgjøret mot Stabæk på Nadderud.

Hopp og sprett og tjo å hei! Så spratt ballen Ingibjörg og Vålerengas vei

Vålerenga-damene tok nok en seier i dag. Denne gangen mot naboene Stabæk. Nå leder østkantlaget Toppserien med seks poeng ned til Rosenborg.

Med en tre-poengs ledelse til Rosenborg på andre plass, var søndagens nabomøte på Nadderud en kamp Vålerenga-damene helst burde vinne.

Ute på en veldig dårlig naturgressbane kom Stabæk best i gang. Men til slutt kunne Vålerenga juble for en 2-0-seier.

— Veldig gøy å vinne denne kampen her på en dårlig bane, sa midtstopper Andrine Tomter til NRK etter kampslutt.

Humpetitten på naturgresset

Tross noen dager med sol og varmt vær, naturgresset på Nadderud var langt fra spirende og grønt. Det skulle føre til utfordringer for de 22 spillerne.

— Banen er fryktelig tørr og humpete. Det gjør det vanskelig å spille god fotball. I tilleg gjør ikke varmen det lettere, sier NRK-ekspert Carl-Erik Thorp før kampen.

Stadig ble publikum vitner til en ball som hoppet og spratt helt uten mål og mening.

— Banen gjør det til en veldig rotete kamp, men jeg synes vi klarer å løse dette godt, sa Andrine Tomter.

— Ikke vår beste kamp

VIF-stopperen var heller ikke helt fornøyd med eget eller lagkameratenes spill. Alt skyldtes ikke banen, mente Tomter.

Thea Bjelde var kampens store spiller søndag.

— Vi skal klare å prestere bedre enn dette, og kan ikke skylde for mye på banen. I dag presterer vi ikke helt som vi vet vi kan, mener Tomter.

Hun ser nå fram til neste lørdags toppkamp. Da kommer Rosenborg på besøk til Oslo øst.

— Det blir en storkamp. Jeg gleder meg veldig, smiler veteranstopperen.

Vakkert hodestøt ga ledelse

Fra tilskuerplass så det ut til at hjemmelaget var mest dus med baneforholdene, og etter ti minutter er det bare VIF-keeper Jalen Tompkins som hindrer Melissa Bjånesøy i å gi damene fra Bærum en tidlig lefdelse.

Hos de kongeblå, for anledningen i helhvite drakter, var det lite som stemte de første vel 20 minuttene.

Om det skyldtes banedekket eller andre årsaker vites ikke, men at det ikke fungerte for Osloes stolthet var det ingen ting som kunne skjule.

Utover i omgangen fikk Vålerenga-spillerne mer kontroll, og etter en corner i vel halvspilt omgang, kan Andrine Tomter servere ballen på hodet til stopperkollega Ingibjörg Sigurdardottir. Hun kan enkelt sende østkantklubben i ledelsen.

Etter åpningsmålet skjedde igjen lite og Vålerenga kunne gå til en fortjent pause med en 1-0-ledelse.

Corner er mål

Var det bæringene som startet den første omgangen best, var bortelaget så visst mer med fra avspark etter hvilen.

Men da Vålerenga fikk corner etter fire minutters spill kunne Ylinn Tennebø doble gjesenes ledelse via en Stabæk-spiller.

Etter den scoringen tok østkantklubben over mye av spillet. Hjemmelaget var knapt nok kom på besøk foran Jalen Tompkins i Vålerenga-buret.

Det førte til at Stabæk-spillerne stadig ble mer og mer frustrerte over mangel på egne prestasjoner. Det var tydelig at de etterhvert innså at de ikke hadde noen mulighet til å komme tilbake i matchen.

Men heller ikke Nils Lexerøds utvalgte VIF-spillere klarte å vise det helt store de siste 45 minuttene.

Men det er resultatet som teller. Vålerenga leder nå Toppserien med seks poeng til Rosenborg. Men merk at trønderne har en kamp mindre spilt.

Stabæk - Vålerenga 2 - 0 (1-0), Nadderud stadion, 367 tilskuere, Gult kort: Thea Bjelde (VIF) 0-1 Ingibjörg Sigurdardottir (25) 0-2 Selma Pettersen (49, selvmål)

Stabæk(3-4-3): Sunniva Skoglund - Emilie Bølviken, Silje Helgesen, Selma Pettersen - Smilla Vallotto, Justine Kielland, Meryll Abrahamsen, Thea Loennecken (Maren Thoresen i 35min) - Andrea Anderdal (Sara Jönsson i 21min), Melissa Bjånesøy, Iris Omarsdottir (Anastasia Høgevold i 2min)

Vålerenga (3-5-2): Jalen Tompkins - Ingebjörg Sigurdardottir, Stine Ballisager Pedersen, Andrine Tomter (Laura Guldbjerg Pedersen i 12min) - Janni Thomsen, Ylinn Tennebø, Elisabeth Pechersky (Linn Vickius i 21min), Thea Bjelde (Stine Brekken i 2min), Olaug Tvedten (Emma Iversen i 2min) - Karina Sævik, Felicia Rogic