Stefan Strandberg setter sikkert inn 2-0 for Vålerenga mot Sandefjord søndag.
Stefan Strandberg setter sikkert inn 2-0 for Vålerenga mot Sandefjord søndag.

Kaptein Strandberg og Ilic avgjørende for VIF i bunnkampen – slo Sandefjord på bortebane

Andrej Ilic fortsetter å briljere i Vålerenga-drakt. Søndag var han sentral da Oslo-laget vant 2-1 i nedrykksduellen mot Sandefjord.

Publisert

Like før pause fikk tidligere Sandefjord-spiller Mohamed Ofkir boltreplass inne i hjemmelagets 16-meter. Inne foran mål ventet formspiller Andrej Ilic, og spissen stanget inn 1-0 til Vålerenga med et lekkert hodestøt.

Ilic har levert godt foran mål etter overgangen til de blåkledde i midten av august, og senest torsdag gjorde han to mål i NM-semifinalen mot Bodø/Glimt.

– Han er meget skarp om dagen. Der bommer aldri Andrej Ilic, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes etter serberens mål.

Etter sidebyttet var Vålerenga-kaptein Stefan Strandberg sikker da han doblet ledelsen på straffespark. 

Med en halv omgang igjen reduserte Danilo Al-Saed for Sandefjord, men bortelaget kunne til slutt puste lettet ut og ta med seg tre poeng hjem til hovedstaden.

– Det er en kamp der det står mye på spill. I perioder er vi ganske gode, så alt i alt gjør vi en god bortekamp. De flytter opp noen store karer, men jeg synes vi er det beste laget, sa Vålerenga-kaptein Strandberg til TV 2.

Andrej Ilic raget høyest på et innlegg og scoret 1-0 for VIF borte mot Sandefjord i Eliteserien søndag.
Andrej Ilic raget høyest på et innlegg og scoret 1-0 for VIF borte mot Sandefjord i Eliteserien søndag.

Betydelig bedring i formen

Vålerenga har vist bedre takter de siste to månedene. Med unntak av Bodø/Glimt (serie og NM) har ingen lag maktet å slå Geir Bakkes lag siden nettopp Sandefjord gjorde det på Valle i slutten av juli.

– Poengene er ekstremt viktige når vi er der vi er. Alle klarer å lese tabellen og forstå viktigheten av det her. En ordentlig høstkamp. Helt nydelig, sa en smilende Bakke til TV 2 etter den viktige seieren.

Under ledelse av Bakke har Vålerenga tross tabellsituasjonen kun tapt tre seriekamper. Samtlige av nederlagene kom i Bakkes tre første kamper i Eliteserien som trener for Oslo-laget.

– Vi må stå samlet som et lag, og jeg synes vi ser solide ut, fortsatte VIF-sjefen.

Tett i bunnstriden

Vålerenga har trøblet seg inn i nedrykkskampen i Eliteserien denne sesongen, og før søndagens batalje i Sandefjord sto de med fattige fem seirer på 22 kamper.

Tre poeng gir et pusterom for Geir Bakkes mannskap nede på tabellen. Sandefjord er på sin side like foran Haugesund på kvalifiseringsplass. Kun målforskjell skiller lagene.

– Utrolig surt. Jeg føler vi skal ha med oss noe her i dag. Vi slipper til lite, men vi må være enda råere foran mål. Det er lov å være skuffet, men vi må bare fortsette å jobbe, sa Sandefjord-kaptein Jesper Taaje til TV 2 etter tapet mot VIF.

I bunnsjiktet befinner også Stabæk, Haugesund og HamKam seg. Aalesund har som tabelljumbo en stort fjell å klatre for å fornye eliteserieplassen.

Powered by Labrador CMS