Inne på Ensjø musikkscene.

I ly av sommerferien åpnet utestedet Ensjø Musikkscene dørene. – Før du vet ordet av det, så er Ensjø det nye Grünerløkka

Om du bor på Ensjø eller omegn og ønsker variert livemusikk, europeisk mat med en arabisk tvist og et bredt utvalg av drikke, sjekk ut Ensjø Musikkscene.

Publisert

Lokalet, i Rolf Hofmos gate 4, tidligere kjent som Ensjø Kro, holder til rett ved Ensjø T-bane stasjon. Peppes Pizza og Ensjø Bingo er nærmeste nabo i overetasjen. Georg El Jeries er eier, daglig leder og driver kjøkkenet. Han eide stedet for inntil fem år siden. Det ble siden kjøpt opp og drevet av to ulike eiere, til han fikk det tilbake igjen. De siste månedene har stedet blitt pusset opp.

VårtOslo snakker med Andreas Ulstein Granum (26), bar- og bookingansvarlig. Han fikk jobben nesten ved en tilfeldighet, da han stakk innom etter å ha flyttet inn i nabolaget på Jordal. Han kom i prat med en bartender og fortalte om sin bakgrunn fra musikk- og utelivsbransjen (som bartender på klubb og musiker/produsent og DJ) og ble innkalt til jobbintervju neste dag.

På Ensjø Musikkscene jobber Funda Zeybek og Andreas Ulstein Granum (26).

Spiller på musikalsk bredde

– Før var det en stor bar som tok opp hele rommet når man kom inn døra, sier Andreas. Nå går baren langs siden av rommet og lokalet er åpnet opp. Inn til venstre står scenen, med nyinnkjøpt PA-anlegg klart til bruk.

– Vi diskriminerer ingen musikksjangere. Vi ønsker å kjøre en åpen musikkscene, det er fritt frem. Musikk er så tilgjengelig i dag, så vi vil spille på bredden. Det er ikke lenger så mange dedikerte «rockehoder» eller «hip hop-hoder».

På onsdager er det fast livekveld og på lørdager er det DJ-aften (forrige lørdag spilte Andreas selv). Til dags dato har de de blant annet hatt country-fest og folk og blues-kveld på programmet. Denne uka er det R n`B med Robes House, og neste onsdag vil spellemannsvinnerne i Billy T Band spille blues.

Utenfor Ensjø musikkscene er det klart for gjester.

Europeisk mat med en arabisk tvist

Menyen beskrives som «europeisk mat med en arabisk tvist». De har blant annet falafel og en utrolig god burger, ifølge Andreas. Det blir nok noen endringer på menyen fremover, tillegger han. De vil for eksempel satse på servering av pizza, som de begynte med denne uka.

Drikkeutvalget er så komplett som du får det, sies det, med stort utvalg av cocktails, drinker, ipaer, pale Ales og sour ales. I tillegg to typer rødvin, rosé, hvitvin og prosecco. I menyen har han også tre selvlagde cocktails, med Cognac, Akevitt, og en spicy whisky med chili.

– Baren har et veldig godt utvalg. Uansett hva du vil ha, så skal du få det her, konkluderer Andreas. Han tilføyer også at prisen på pils er rimeligere enn mange steder i byen. En halvliter koster 79 kroner.

Foto: Tor A. Svendsen

Nye Ensjøbyen tar form

For tiden er det hektisk byggearbeid på Ensjø, men det ser ikke ut til å sjenere klientellet, som nyter mat og drikke i godt selskap langs benkene ved uteserveringen. I 2019 vil den nye Ensjøbyen stå klar, noe som kan gi godt vekstgrunnlag for utelivsbransjen i området.

Interiøret er det eier Georg som står for. Han ønsket å modernisere stiluttrykket fra den gamle kroen. De store vindusflatene er satt inn med sorte gerikter, og de mørke ytterveggene brytes opp av bredt gullfarget listverk.

På langveggen inne er det hengt opp bilder av velkjente artister/musikere. Her er det også sorte vegger, brutt opp av murmosaikk i grått, ispedd rødrustne fargetoner. Mellom baren og inngangsdøren står en Jukebox og i et hjørne henger en liten ansamling av musikkinstrumenter, kasssegitar, saxofon og horn. Noen av gjestene slår av en liten prat med Andreas mens de bestiller.

Foto: Tor A. Svendsen

Målet med Ensjø Musikkscene er å tilby et lokalt utested folk ønsker å frekventere jevnlig.

Stadig mer trendy

– Ensjø er tross alt et sentralt område, da det ligger så nærme sentrum og med et sammensatt utvalg av studenter, barnefamilier, eldre og yngre som beboere. Mange av disse beveger seg ofte til Tøyen, Grønland aller lenger vestover når de skal ut. Vi ønsker et sted i nærområdet som stimulerer de som bor her. Det er litt synd at et så sentralt område ikke har større utvalg av utesteder, mener Andreas.

Han poengterer at det som vokser frem øst for Tøyen begynner å bli mer trendy og at stadig flere flytter hit. Derfor mener han det vil være behov for en slik scene her. – Før du vet ordet av det, så er Ensjø det nye Grünerløkka, sier han.

Søker fast klientell

– Nå ønsker vi å få folk hit, få et fast klientell og et navn. Visjonen vår er at det skal bli fulle lokaler her etter hvert, og at dette kan bli et hyggelig kultursted for alle som bor på Ensjø, Kampen og Vålerenga. Sist helg var det over hundre besøkende her som ikke var lokale, sier han.

Når VårtOslo er innom for å ta noen bilder senere på kvelden spiller Robes House. Det er god, intim stemning i lokalet, og publikum følger med fra bordkanten. Musikerne mottas med stor begeistring fra en skare dedikerte fans nærmest scenen. Det er enda et par timer til midnatt, og her vil nok livet holde seg en lang stund fremover.

Ensjø musikkscene på kvelden.
Powered by Labrador CMS