Rene 'Roma' Karoli fotgrafert med aktor, politiadvokat Per Håkon Sand (t.h.) under en rettssak i 2008. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Rene "Roma" Karoli fotgrafert med aktor, politiadvokat Per Håkon Sand (t.h.) under en rettssak i 2008. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

René Karoli fengslet i fire uker – siktet for grove trusler

René Karoli (56) fra Oslo er varetektsfengslet i fire uker etter at politiet siktet ham for grove trusler, blant annet med skytevåpen.

Publisert

René Karoli ble pågrepet i Oslo torsdag kveld. Politiet var bevæpnet da de pågrep ham, skriver NRK. Den aktuelle trusselsaken blir satt i sammenheng med en langvarig og pågående konflikt med en annen familie tilknyttet rom-miljøet i Oslo.

Politiet fikk lørdag medhold i Oslo tingrett i sin begjæring om varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud. Truslene har ifølge politiet blitt fremsatt over en lengre tidsperiode og via flere internettkanaler, ved minst ett tilfelle med bruk av en våpenlignende gjenstand politiet har tatt beslag i, skriver VG.

Politiet: — Drapstrusler

Ifølge TV 2 startet etterforskningen mot René «Roma» Karoli etter at en ung mann tidligere denne måneden anmeldte ham. Mannen hevdet Karoli hadde forsøkt å presse ham av veien ved ring 3 i Oslo.

Ifølge kanalen har etterforskerne også fått tak i flere videoer som er sendt fram og tilbake mellom Karoli og den unge mannen. Noen av videoene skal vise det politiet mener er skytevåpen.

Ifølge TV 2 oppfatter politiet truslene som drapstrusler.

— Ut fra opplysninger i saken kan det imidlertid tyde på at det har vært våpenlignende gjenstander involvert. Det er nødvendig med fengsling både av hensyn til etterforskningen og fordi det er fare for gjentakelse, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen ved Oslo politidistrikt.

— Anker fengslingskjennelsen

Trusselsaken er en del av en gammel konflikt mellom Karoli-familien og en annen familie i rommiljøet i Norge. Truslene skal ha blitt framsatt på sosiale medier, ifølge NRK.

Karolis forsvarer, advokatfullmektig Per Bjørnar Helgestad, opplyser at Karoli ikke erkjenner skyld.

— Min klient er uenig med tingrettens avgjørelse og vil anke kjennelsen, sier Hegelstad til VG.

– Han sier denne saken må ses i sammenheng med en konflikt som har pågått over lang tid, og han mener både han og hans familie selv er blitt utsatt for alvorlige trusler, sier forsvareren.

Både Reme «Roma» Karoli og broren Alex «Dolla» Karoli hevder de har tittelen som «sigøynerkonge» etter at faren deres Polykarp Karoli gikk bort i 2001.

Powered by Labrador CMS