Andreas Meeg-Bentzen har fortid som lokalpolitiker for Høyre før han meldte overgang til Frp. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Andreas Meeg-Bentzen har fortid som lokalpolitiker for Høyre før han meldte overgang til Frp. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Oslo Frp innstiller politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen som ny fylkesleder

— Hjertsakene er kriminalitetsbekjempelse og en rettferdig, men streng innvandringspolitikk, sier Andreas Meeg-Bentzen. Valgkomitéen i Oslo Frp innstiller politiadvokaten som ny fylkesleder.

Publisert

— Jeg ble spurt om jeg kunne tenke meg å være lederkandidat i Oslo Frp. Jeg brukte litt tid på å tenke meg om.

— Men jeg kom til det at jeg har tanker om hvordan Oslo Frp kan bli bedre. Vi må jo være ærlige og si at valget sist høst ikke var all verdens resultat for oss, sier Andreas Meeg-Bentzen til VårtOslo.

— Oslo Frp klart for fornyelse

Mandag kveld gikk valgkomitéen i Oslo Fremskrittsparti inn for å innstille den 42 år gamle politiadvokaten til ledervervet i fylkespartiet. Meeg-Bentzen tar over vervet etter Tone E. Ims Larssen dersom han får årsmøtets tillit førstkommende lørdag 29. februar.

— Fylkespartiet er klart for en fornyelse, og jeg kan representere noe nytt i Oslo Frp, sier Andreas Meeg-Bentzen.

Oslo Frp har vært gjennom både et dårlig kommunevalg og blitt rammet av ledertrøbbel.

— Vi mener Andreas Meeg-Bentzen er en meget dyktig lederkandidat som både kan samle, profilere og løfte Oslo Frp i tiden fremover, sier leder av valgkomitéen, Camilla Wilhelmsen.

Høsten 2018 trakk stortingsrepresentant Mazyar Keshvari seg som fylkesleder i Oslo Frp etter å ha trikset og jukset med Stortingets reiseregninger. Tidligere i år ga nåværende leder, Tone E. Ims Larssenbeskjed om at hun ikke stiller til gjenvalg.

Larssen forklarte tilDagbladet at det er tre hovedårsaker til at hun gir seg: Kompromisser knyttet til regjeringsdeltakelse, konfliktnivået internt i Oslo Frp og ønsket om å styre sin egen tid.

Aktor i straffesak mot Gunnar Stålsett

— Oslo Frp har vært en ryddeoppgave for meg hvor jeg har måttet bruke mer tid på organisatoriske saker internt enn på politikken. Det gjør selvsagt noe med lysten over tid, sa Larssen til avisen i begynnelsen av februar.

Andreas Meeg-Bentzen er mest kjent for publikum som aktor i straffesaken mot tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett. I Oslo tingrett ble Stålsett ble dømt til betinget fengsel for å ha hatt en ureturnerbar asylsøker fra Eritrea som ansatt.

Tidligere biskop Gunnar Stålsett møtte media etter domsavsigelsen i Oslo tingrett. Stålsett møtte i retten for å ha brukt den ureturnerbare asylsøkeren Lulu Tekle til å arbeide for seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Tidligere biskop Gunnar Stålsett møtte media etter domsavsigelsen i Oslo tingrett. Stålsett møtte i retten for å ha brukt den ureturnerbare asylsøkeren Lulu Tekle til å arbeide for seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Meeg-Bentzen har en politisk fortid som Høyre-medlem og lokalpolitiker i Oslo. 42-åringen har vært vara for Høyre til bydelsutvalg og vara til Oslo Høyres representantskap før han meldte seg inn i Fremskrittspartiet. Nå er han bosatt i bydel Gamle Oslo og nestleder av Frps lokallag i bydelen.

— Jeg følte meg ikke hjemme lenger i Høyre. Høyre har etter mitt syn marginalisert seg selv. Det er ikke det Høyre jeg en gang ble medlem av. Men jeg ønsker å være politisk aktiv og er samfunnsengasjert, sier Meeg-Bentzen etter at valgkomitéens innstilling ble klar.

— Må lære den norske måten å tenke på

— Mine hjertesaker er kriminalitetsbekjempelse og en rettferdig, men streng innvandringspolitikk. Og jeg ser at det er store behov for forbedring i integreringspolitikken og at Oslo Frp skal bli i stand til å ta ut et stort potensiale som ligger der ubrukt, sier 42-åringen.

— Vi må få folk ut i arbeid, jeg ser at det er mye å hente i at folk lærer seg språket. Det er store grupper innbyggere som har problemer i å komme seg inn på arbeidsmarkedet. De må lære seg språket og den norske måten å tenke på, sier Meeg-Bentzen.

En øyeåpner

— Har din jobb som politiadvokat påvirket ditt politiske syn? Opplever og ser du ting i din jobbhverdag som gjør at du mener Frps politikk er viktig?

— Ja, overgangen min fra privatpraktiserende advokatvirksomhet til påtalemyndigheten var på mange måter en øyeåpner. I påtalemyndigheten møter vi daglig de utfordringene samfunnet vårt står overfor, sier politiadvokaten.

— Men i stedet for å resignere over samfunnsutviklingen inspireres jeg til å brette opp ermene og bidra til å gjøre en endring for Oslo, avslutter Andreas Meeg-Bentzen.

Powered by Labrador CMS