Det ble etterhvert en programmessig seier til VIF. Foto: André Kjernsli

Vålerenga viste lillebror Grüner hvem som er sjefen

Kveldens ishockeykamp i Grünerhallen var historisk. Det var duket for første toppserietreff mellom Vålerenga og Grüner på nesten 43 år.

Publisert

Trikkeserien har som kjent gjenåpnet en holdeplass, Grünerhallen i Seilduksgata, og det var storebror fra litt lenger øst i byen som la turen innom.

Er det en kamp hjemmelaget har lyst til å vinne i år, så er det nettopp denne.

Eidstedt ute resten av sesongen

VårtOslo snakket med Vålerenga hockeys lagleder, Erling Ween, før kampen. Han bekreftet at Axel Eidstedt skal opereres i morgen, og at han er ute i seks til ni måneder. Noe som i praksis betyr at VIF må ut på back-jakt.

At kaptein og poenggrossist Tobias Lindström allerede er tilbake, er både gledelig og litt overraskende.

Filip Gunnarsson holdt på å score tidlig i kampen. Foto: André Kjernsli

Vålerenga tar ledelsen

De første minuttene er kampen relativt jevnspilt, med et lite overtak til gjestene. Filip Gunnarsson får en kjempesjanse tidlig, men pucken finner ikke veien inn i mål.

Utover i kampen blir hjemmelaget hengende litt etter, og da kommer utvisningene. Grüner står imot presset det første undertallet, men på andre forsøk får VIF hull på byllen. Kalle Ekelund er sistemann på pucken.

Etter flere utvisninger orket ikke hjemmelaget å stå imot mer, gjestene tok ledelsen. Foto: André Kjernsli

Utligning mot spillets gang

Vålerenga opprettholder et klart overtak uten å spille seg til klare sjanser. Grüner har hatt et par kontringsmuligheter, og ut av ingenting kommer det, mot spillets gang, en utligning. Det er Ole Setsaas som setter pucken bak Joachim Svendsen i VIF-buret.

Ut av ingenting utligner hjemmelaget ved Ole Setsaas. Foto: André Kjernsli

Publikum får så vidt satt seg etter pausen før VIF tar tilbake ledelsen. Tobias Lindstrøm får pucken, drar seg fri og setter pucken opp i krysset.

Vålerenga drar fra i målprotokollen

Fem minutter senere er det Thomas Olsen som scorer for VIF, han ønsker åpenbart ikke å gi gullhjelmen tilbake til Lindstrøm uten kamp. Vålerenga fortsetter å ha et godt grep på kampen, men fra tid til annen kommer Grüner til sjanser.

Thomas Olsen scoret et av VIF sine tre mål i midtperioden. Foto: André Kjernsli

Det er allikevel Vålerenga som scorer neste gang også. Kalle Ekelund er åpenbart i spillehumør, han tråkler seg gjennom og setter pucken sikkert i mål. To mål på han så langt i kveld.

Grüner gir seg ikke, og Rolf Thomas Aastad reduserer for hjemmelaget i spill fem mot fire. Mot slutten av perioder drar VIF fra nok engang, nok engang scoring fra backposisjon. Daniel Sørvik er mannen som sender VIF opp i to-fem ledelse.

Grüner får en gyllen fem mot tre-mulighet i begynnelsen av tredje periode, men får ikke noe ut av det.

Det så lenge ut til at sisteperioden skulle bli målløs, men Magnus Brekke Henriksen kriget inn en goal mot slutten. Foto: André Kjernsli

Lagene virker ganske fornøyd, og det ser lenge ut til at sisteperioden skal bli målløs. Men med snaut fem minutter igjen av kampen kriger Magnus Brekke Henriksen pucken i mål, og vi vi kan gratulerer han med hans første mål i Vålerenga-drakta.

Det ender to-seks, i en kamp som aldri egentlig ble spennende. Om to dager kommer norgesmester Frisk på besøk i Forum, da er det grunn til å tro det blir høyere tempo og et tøffere spill. Grüner tar på sin side imot Narvik og får en ny mulighet til å sette laget fra nord på plass.

Kalle Ekelund, som scoret to mål, ble for øvrig kveldens VIF-spiller. Fra Grüner var det målscorer Ole Setsaas som fikk bestemannsprisen.

Powered by Labrador CMS