Det oppstod mye problemer da folk skulle hjem fra Holmenkollen lørdag kveld. Illustrasjonsfoto: Holmenkollen Skifestival / flickr.com

Ordføreren om Holmenkollen-kaoset: — Triste scener

Ordfører Marianne Borgen og flere sportskommentatorer mener bråket etter lørdagens skifest i Holmenkollen var begredelig. � T-banen hjem fra Kollen ser ut som en russebuss.

Publisert

To personer ble alvorlig skadet og fem andre lettere skadet i tumultene som oppstod da folk skulle hjem fra lørdagens femmil i Holmenkolen. Slossing, hærverk og vandring i t-banesporet var problemer politiet og ordensvakter måtte hanskes med. I en kortere periode var det nødvendig å kutte strømmen til t-banen for å forhindre flere skader.

— Det er triste scener som utspiller seg i Holmenkollen. Det er forferdelig at en person er alvorlig skadet. Nå må folk ta vare på hverandre og komme seg trygt hjem, sa ordfører Mariane Borgen til NRK.

— Et stort fylleslag

Ordføreren er ikke den eneste som reagerer på hendelsene i Holmenkollen. På Twitter mener flere mediepersonligheter at årets arrangement utviklet seg til å bli et stort fylleslag.

En av dem er radiostemme og fotballkommentator på Viasat, Daniel Høglund.

Bør barna holde seg unna?

Høglund får følge av TV2-profilen Kasper Wikestad. Han stiller spørsmål om arrangementet ikke lengre egner seg for barnefamilier.

Ber bråkmakerne ta ansvar

Frustrasjonen over det utflytende arrangementet er til å ta og føle på ute på nettet. Ikke minst er kritikken mot tilskuernes alkoholbruk særs framtredende. Tidligere fotballprofil, Lars Tjærnås, er en av dem som ber publikum gå i seg selv etter lørdagens fylleslag.

Over 100 skader behandlet

Det var ikkke bare etter arrangementet lørdag det oppstod skader. Også under fredagsnatta var det et jevnt tilsig av publikummere som trengte medisinsk tilsyn.

— Rundt hundre skader, for det meste knyttet til bruk av alkohol, har blitt behandlet av Røde Kors Hjelpekorps i og rundt Holmenkollen i forbindelse med lørdagens arrangement, opplyser hovedvaktleder i Oslo Røde Kors Hjelpekorps, Anders Oustorp, til VårtOslo.

Oustorp er ikke overrasket over det store alkoholinntaket blant publikum ute langs løypa.

— Vi har vært godt forberedet men antallet skader har vært noe mer enn vi hadde regnet med. Når folk drikker så mye, er det lett å sovne i snøen og pådra seg skader på grunn av dette, sier han.

Powered by Labrador CMS