Den tidligere Stjernen- og Narvik-spilleren Kåre Benjamin Byrkjeland, her i kamp med tidligere Vålerenga-spiller Jonas Oppøyen, blir å se i Vålerenga-drakt neste sesong.
Den tidligere Stjernen- og Narvik-spilleren Kåre Benjamin Byrkjeland, her i kamp med tidligere Vålerenga-spiller Jonas Oppøyen, blir å se i Vålerenga-drakt neste sesong.

Løperen Kåre Benjamin Byrkjeland (25) blir Vålerenga-spiller

Etter to sesonger i Fredrikstad Stjernen flytter løperen Kåre Benjamin Byrkjeland kommende sesong til Oslo øst og Vålerenga. — Her får vi en spiller som alltid gir alt, sier sportssjef Anders Myrvold.

Publisert

Etter de siste dagers opprenskning i spillerstallen på Jordal før en ny sesong, var det også på tide å få spillere inn til klubben. Onsdag ettermiddag fikk fansen et blikk inn i framtiden da vårens første nysignering, den tidligere Stjernen-spilleren Kåre Benjamin Byrkjeland (25), ble meldt klar for østkantklubben.

— Jeg gleder meg til å å komme til en klubb som har mulighet til å vinne noe, sier han til Vålerengas hjemmesider.

Deretter spilte han fire sesonger i Narvik, før han de to siste sesongene har akslet Stjernens røde drakt.

— Jeg føler at jeg ikke har tatt de stegene jeg selv har ønsket å ta i løpet av de to årene jeg har vært her. Før årets sesong var jeg i mitt livs form fysisk,men det ble ikke helt slik jeg hadde tenkt. Jeg følte ikke at jeg fikk utnyttet mine styrker til det fulle og før jul spilte jeg ikke så mye som jeg hadde ønsket, sa Byrkjeland til FB i forrige uke.

Les også: Vålerenga-legenden "Tobbe" ferdig i klubben etter ti år. - Jeg hadde håpet på en annen slutt

— En spiller som gir alt

I gårsdagens intervju med VårtOslo sa Vålerenga-trener Fredrik Andersson at en av de tingene mannskapet hans kanskje har savnet i år er spillere med et skikkelig vinnerinnstinkt.

Det kan det nå se ut til at de har funnet i Byrkjeland.

Backen Kalle Ekelund er ønsket i Vålerenga-drakt også neste sesong.
Backen Kalle Ekelund er ønsket i Vålerenga-drakt også neste sesong.

— Benjamin er en 100% type. Han er svært godt trent, samtidig som han også er god på skøyter. Han vil bli ubehagelig for enhver motstander å møte. Vi er veldig fornøyde med å få han med på laget, sier sportssjef Anders Myrvold.

Les også: Villiam Strøm ferdig på Jordal. — Har vært fem fantastiske år

Mark Auk klar for neste år

Ikke bare er arbeidet med å signere nye spillere i full gang på Jordal, men også arbeidet med å finne ut av hvilke av dagens spillere trener Fredrik Andersson og Anders Myrvold ønsker å ha med videre fra denne sesongen.

Tirsdag ble det kjent at den amerikanske suksessimporten Mark Auk tar minst ett år til i kongeblått. I tillegg jobbes det hardt for å sikre fortsatt kontrakt med duoen Kalle Ekelund og Jørgen Karterud. Begge har fått kontraktforslag fra klubben for kommende sesong.

Powered by Labrador CMS